Connect with us

CUPELE EUROPENE

Să cunoaştem adversarul Zalăului din sferturile de finală ale Cupei EHF


Campioana Turciei a avut o evoluţie foarte bună până acum în competiţia europeană şi chiar a reuşit să câştige o grupă din care a făcut parte şi Vibor


Chiar dacă Gheorghe Tadici spunea de săptămâna trecută că şi-ar dori SCM Craiova în sferturile Cupei EHF, un astfel de duel nu mai era posibil, având în vedere că ambele formaţii au termiant grupele pe locul secund, iar la tragerea la sorţi de ieri au fost în aceeaşi urnă. Potrivit regulamentului EHF, HC Zalău nu putea nimeri nici peste Larvik, cu care s-a mai duelat în grupă, astfel că singurele variante au fost celelalte trei câştigătoare ale grupelor, Brest, Lada şi Kastamonu.

La prima vedere, reprezentanta Turciei era cea mai accesibilă, iar sorţii au fost de partea Zalăului, astfel că gruparea de sub Meseş a nimerit exact cu Kastamonu!

Meciul tur are loc la Zalău

Pe lângă faptul că le-a fost dat să joace cu echipe ce au terminat grupele pe locul secund, echipele ce s-au impus în cele patru grupe mai au un avantaj, acela de a juca meciul retur în faţa propriilor fani.

Astfel, în cazul “dublei” dintre HC Zalău şi Kastamonu, meciul tur va avea loc în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău, în perioada 3 – 4 martie, în timp ce returul se va disputa în Turcia, în perioada 10 – 11 martie.

Kastamonu Belediyesi GSK a făcut senzaţie în Grupa C!

Pentru a doua oară în acest sezon european, HC Zalău se va duela cu o echipă din Turcia. Primul adversar a fost Ankara, adică vicecampioana Turciei, pe care gruparea de sub Meseş a învins-o în ambele manşe din turul II cu 26 – 21 la Zalău şi 34 – 29 în Turcia. De data aceasta, Kastamonu pare o echipă mult mai solidă, care are în lot jucătoare din ţări precum Croaţia, Brazilia, Polonia, Muntenegru, Belarus, Rusia, chiar şi România, în timp ce din Turcia sunt doar 4 handbaliste.

Adversara Zalăului din sferturi este în faţa celui mai bun sezon european, în care a reuşit să facă senzaţie.

În tururile preliminare din Cupa EHF, campioana Turciei a trecut de Bera Bera (Spania) şi Vaci (Ungaria), reuşind mai apoi să câştige o grupă din care au făcut parte Vistal Gdynia, Byasen şi Viborg. În cele şase partide din Grupa C, reprezentanta Turciei a reuşit cinci victorii şi a pierdut un singur joc, în Norvegia la Byasen.

Tot ca şi o performanţă notabilă în Europa poate fi amintit parcursul din sezonul 2015 – 2016, din Cupa Challenge – a treia competiţie europeană – unde Kastamonu a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o în faţa celor de la Rocasa Gran Canaria ACE din Spania.

Dacă trec de sferturi, HC Zalău şi SCM Craiova se întâlnesc în semifinale!

Dacă HC Zalău a avut parte de noroc la tragerea la sorţi de ieri de la Viena, SCM Craiova nu a fost atât de norocoasă şi a dat peste Lada Togliatti, reprezentanta Rusiei, care este văzută ca principala favorită la câştigarea Cupei EHF, pe care ultima dată şi-a adjudecat-o după o finală cu HC Zalău, în 2012.

Tot ieri, la sediul EHF a avut loc şi stabilirea programului pentru semifinale, iar un duel românesc  în penultima fază a competiţiei este posibil, dacă atât HC Zalău, cât şi SCMU Craiova vor trece de sferturi.În celelalte două sferturi de finală se vor înfrunta Vipers Kristiansand (Norvegia) – Brest Bretagne (Franţa) şi Viborg HK (Danemarca) – Larvik HK (Norvegia).

Sursa foto: facebook Kastamonu Belediyesi GSK

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE