Connect with us

ARTE MARTIALE

Cristian Bolduţ, dublu medaliat la o competiţie importantă din Belgia. GALERIE FOTO


Karateka de la CS Vidalis a avut evoluţii foarte bune la ediţia din acest an a Diamond Cup, reuşind la final să cucerească medalia de aur în proba de kata. Sălăjeanul a participat şi la proba de kumite, acolo unde a revenit după o pauză de 7 ani şi a cucerit în final medalia de argint


În weekendul recend închiat a avut loc o competiţie importantă de karate kyokushin, în oraşul belgian Antwerp, supranumit şi capitala diamantelor, este vorba de Diamnd Cup.

La ediţia din acest an a competiţiei au participat sportivi din 23 de ţări din Europa, dar şi din Japonia, Canada, Rusia sau Kazahstan. Printre participanţi, s-au aflat şi trei români, printre care şi Cristian Bolduţ, de la CS Vidalis Zalău, alături de Dan Tiuca, de la Rokan Sibiu şi de Iulian Birt, tot din Sibiu.

Diamond Cup a fost destinată categoriilor de vârstă juniori, seniori, iar cei cu vârsta de peste 40 de ani s-au putut întrece în competiţia rezervată categoriei veterani, atât la proba de kumite, cât şi la proba de kata.

De remarcat este faptul că sălăjeanul nostru a participat la ambele probe, iar la kumite, a revenit după o pauză de 7 ani, când din cauza unei accidentări grave a fost nevoit să se retragă din competiţie. La ambele probe, Bolduţ a concurat la +75 kg. În primele trei meciuri de la kata, sălăjeanul nu a avut întâmpinat nicio problemă şi a trecut pe rând de un belgian, un sportiv din Georgia şi încă în belgian în semifinale, reuşind calificarea în finală.

În ultimul act de la kata, karateka de la CS Vidalis Zalău s-a înfruntat cu un sportiv din Ucraina, medaliat la Europenele de anul trecut. Finala a fost una plăcută pentru cei prezenţi în sală, iar la final, toţi cei 5 arbitri l-au desemnat câştigător pe Cristian Bolduţ, karateka de la CS Vidalis Zalău cucerind aurul mul râvnit. De spus este faptul că acest rezultat este unul foarte bun pentru sălăjean, în vederea participării la Europenele de anul acesta din Polonia.

După cum spuneam mai sus, Cristian Bolduţ a fost singurul sportiv din concurs care a participat la ambele probe. La kumite, Bolduţ a revenit în competiţii oficiale după o pauză de 7 ani şi a participat la categoria 75 kg, deşi până înainte de accidentare acesta concura la 70 kg, însă între timp, Federaţia Mondială a schimbat categoriile de greutate, iar cea de 70 kg a fost desfiinţată.

Competiţia de kumite a fost foarte disputată, iar Cristian Bolduţ a beneficiat de primul tur liber, iar în primul meci disputat la această probă, a trecut de un olandez, meci câştigat prin KO în prima repriză.

În cel de-al doilea meci, sălăjeanul s-a duelat cu un spaniol, pe care l-a învins tot prin KO în a doua repriză. În semifinală, Bolduţ şi-a continuat forma bună şi a trecut de un suedez, pentru accederea în finală. În finală, karateka sălăjean a întâlnit un sportiv din Polonia. Deşi meciul a fost foarte disputat, însă în cele din urmă polonezul s-a impus, iar Cristian Bolduţ a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint. Cu toate aceste, faptul că la 39 de ani, Cristian Bolduţ reprezintă cu succes judeţul Sălaj în competiţii internaţionale, nu poate fi decât de apreciat.

“Nivelul competiţiei a fost foarte ridicat datorită numărului mare de sportivi cât şi faptului că mai multe organizaţii mondiale de karate kyokushin şi-au trimis sportivii la acest concurs. În urma unei accidentări am fost nevoit să mă opresc din competiţiile de kumite, însă de atunci mi-am dorit să revin pe tatami şi să mai am cel puţin un concurs de mare anvergură la care să particip, iar după 7 ani, la 39 de ani a venit acel moment. În urma acestui concurs pot să spun că sunt foarte mulţumit, locul 1 la kata şi locul 2 la kumite, mai ales dacă ţinem cont că sunt un sportig nu chiar tinerel. Urmează Campionatul Naţional din luna martie apoi Campionatul European din luna mai, care se va desfăşura în Polonia, unde voi concura în proba de kata”, a declarat Cristian Bolduţ.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 28 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE