Connect with us

DIVIZIA A1

Stelian Moculescu, revine în volei!


Reputatul tehnician a preluat echipa Berlin Recycling Volleys, deşi acum doi ani îşi anunţase retragerea din activitate

Cel mai titrat antrenor de volei din România este Stelian Moculescu (n. 6 mai, 1950, Braşov). Tehnicianul a condus în carieră Naţionalele  României şi Germaniei, dar din anul 1997 şi până în 2016 a ocupat banca tehnică a titratei titrata VfB Friedrichschafen.

Cu gruparea din Germania, românul a reuşit rezultate extraordinare: 18 titluri naţionale, 19 Cupe ale Germaniei, iar în anul 2007 a câştigat Liga Campionilor! În această perioadă, Moculescu a luat sub aripa sa şi antrenori români tineri, care au acumulat experienţă, precum zălăuanul Aurel Vlaciu sau Bogdan Tănase, cel care în acest sezon a dus Steaua Bucureşti pe primul loc în Divizia A1!

Totodată, între experimentatul antrenor şi CS Remat Zalău a avut loc şi o colaborare, iar Moculescu a devenit consilierul grupării conduse de Liviu Ciupe. Pe această filieră, zălăuanul Adrian Gontariu a ajuns la VfB Friedrichschafen, în timp ce la Remat au ajuns jucători importanţi, precum danezul Mads Ditlevsen sau ungurii Andras Geiger, Nemeth Szabolcs şi Nagy Peter.

Cea mai importantă mişcare a fost, însă, recomandarea lui Michael Warm pe banca tehnică, tehnicianul german având un aport decisiv în cucerirea primului titlu de campioană naţională din istoria clubului CS Remat.

În primăvara anului 2016, reputatul tehnician şi-a anunţat retragerea din activitate, cu ocazia  finala play-off-ului din 1. Bundesliga, desfăşurat la Berlin. Deşi şi-a anunţat retragerea, Stelian Moculescu a revenit în prim-plan şi tocmai la… BR Volleys, acolo unde australianul Luke Reynolds nu a mai putut redresa, echipa din Belin avut opt eşecuri în 21 jocuri de campionat.

Românul a debutat pe banca germanilor pe data de 14 februarie, cu ocazia meciului cu Zenit Kazan, din Liga Campionilor, scor 3 – 1 pentru ruşi.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția yiarului Sportul Sălăjean de miercrui, 21 februarie.           

 

Alte materiale pe același subiect.:

Stelian Moculescu s-a retras din activitate

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1