Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici a pus ochii pe două jucătoare de la Rapid Bucureşti


În vară, HC Zalău se pregăteşte să se despărţească de câteva handbaliste importante, iar managerul clubului vrea să aducă alte jucătoare cu calităţi, pe lista sa aflându-se şi cele mai bune marcatoare a formaţiei din Giuleşti

La finalul acestui sezon, mai multe jucătoare de la HC Zalău se află la final de contract şi nu ştim pe câte dintre ele le vom putea revedea în tricoul grupării sălăjene şi în următorul campionat.

De fapt, managerul Gheorghe Tadici a şi semnalat faptul că unele fete nu mai pun osul la treabă, pentru ca la finalul partidei cu Măgura Cisnădie, tehnicianul să precizeze: “O serie dintre handbalistele noastre se văd deja cu sacii-n căruţă, deşi mai au câteva luni de contract cu acest club. Au impresia că handbalul e doar <o vacă de muls>, iar pentru acest lucru vor plăti în perioada următoare”.

În aceste condiţii, este clar că sunt jucătoare care nu vor mai rămâne la poalele Meseşului. Pentru aceasta, Tadici caută deja handbaliste tinere, cu calităţi şi cu potenţial, care sub comanda sa să “explodeze”, cum s-a întâmplat cu Roxana Gatzel, Crina Pintea, Diana Puiu, Roxana Varga, Claudia Constantinescu sau Ana Maria Dragut, care şi-au făcut debutul la Naţională în perioada în care evoluau la Zalău.

Pe listă există mai multe nume, iar două dintre ele ar putea fi Elena Dache şi Alexandra Trifan, ambele componente ale formaţiei Rapid Bucureşti. Deşi ele evoluează acum la echipa de pe penultimul loc, Tadici a apreciat calităţile lor, iar cu ocazia partidei directe de campionat de săptămâna trecută, antrenorul a spus că la Rapid există mai multe jucătoare de 9 metri, dar şi extreme, care ar putea ajuta HC Zalău în viitorul apropiat, rostind şi cele două nume.

„În ciuda poziţiei pe care se află, Rapidul are în componenţă jucătoare foarte bune, pe care eu mi le-aş dori în echipă şi care, cred eu, ne-ar ridica mult nivelul echipei, Elena Dache sau Alexandra Trifan, spre exemplu, dar şi la nivel de extreme au jucătoare bune”, a declarat Gheorghe Tadici.

 

Alexandra Trifan: “Nu pot pleca din Bucureşti, pentru că am băiat de care trebuie să mă ocup”

Să precizăm că Trifan şi Dache sunt tocmai şi cele mai bune marcatoare ale echipei din Giuleşti, prima cu 74 de goluri înscrise, iar a doua cu 61 de reuşite!

Alexandra Trifan (28 septembrie 1989) este originară din Tulcea, unde a şi început handbalul. La 15 ani, ea a ajuns la Ploieşti, dar de trei ani este în curtea Rapidului.

Poate evolua pe toată linia de 9 metri, dar cel mai bine se simte pe postul de inter dreapta.

În ce priveşte posibilitatea ca în viitor să poată ajunge la HC Zalău, handbalista în vârstă de 28 de ani ne-a menţionat: “De când am venit la Rapid, am primit cinci oferte, chiar şi când evoluat în liga secundă. Nu pot pleca însă din Bucureşti, pentru că am un băiat de care trebuie să mă ocup, altfel eram plecată de mult. În aceste condiţii, nu mai are rost să discutăm despre o posibilă venire a mea la Zalău”.

 

Elena Dache: “Gheorghe Tadici este un antrenor căruia îi place să lucreze cu jucătoare tinere”

Elena Dache (n. 24 martie 1997) este originară din Galaţi, acolo unde a făcut şi junioratul. A fost legitimată la CSS Galaţi, dar în paralel şi la CSU Danubius, când gruparea de pe Dunăre era în liga secundă.

În ultimul an de juniorat a ajuns la CSM Bucureşti, formaţie de care aparţine şi în acest moment. În actualul campionat, Dache a fost împrumutată la Rapid, dar din vară ar putea părăsi Giuleştiul.

“Pot spune doar că Gheorghe Tadici este un antrenor căruia îi place să lucreze cu handbaliste tinere, să le dea şansa să joace,  ceea ce puţini antrenori fac în ziua de azi, iar ca să progresezi trebuie să joci. Cel mai important lucru pentru mine este să joc, momentan mă gândesc doar la prezent şi la ce am de făcut aici la Rapid. Ce voi face şi unde voi merge din vară, voi stabili atunci”, a spus handbalista pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Să mai precizăm că Dache poate evolua pe postul de centru şi pe cel de inter dreapta.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL