Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Un braconier vâna ilegal urşi, iar din carnea acestora făcea salam pe care-l comercializa la mai multe pensiuni


Braconierul a fost prins de poliţişti şi reţinut de aceştia sub acuzaţia de braconaj cinegetic. Prejudiciul creat de acesta a fost estimat de oamenii legii la peste 120.000 de euro


Un caz incredibil a fost depistat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Astfel, aceştia au efectuat 9 percheziţii la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat în mod ilegal mai multe exemplare din specia urs brun, specie protejată de lege.

Acţiunea poliţiştilor din cadrul IPJ Mureş a avut loc pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, iar în urma percheziţiilor au fost depistate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea armă, o armă letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Printre cei anchetaţi se numără şi Cristian Sorin Iosipescu, pe numele căruia Judecătoria Sighişoara a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni. Conform Turnul Sfatului, surse din zona anchetei spun că suspecţii ar fi realizat mezeluri din carnea de urs, dar şi din alt vânat, pe care apoi le comercializau la diferite unităţi turistice din ţară şi din Europa.

 “La data de 15 februarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii, în judeţele Mureş şi Sibiu. Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse (…) În urma administrării probatoriului, trei persoane au fost reţinute, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă’, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Pescuit și Vânătoare