Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un nou deces cauzat de gripă în judeţul Sălaj


Virusul mortal a răpus un bătrân, după ce la începutul anului un copil de 15 de nai din Poiana Blenchii a murit de virus gripal de tip B

Virusul mortal loveşte din nou şi în Sălaj, după ce colegii de la someseanul.ro arată că la nivel naţional au decedat în această iarnă nu mai puţin de 37 de persoane.

Ultimele două victime confirmate de medici au fost o femeie de 61 de ani din judeţul Bihor şi un bătrân de 84 de ani din Sălaj.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în cazul sălăjeanului a fost confirmat virusul gripal tip B. Se pare că bătrânul suferea şi de alte afecţiuni şi nu era vaccinat antigripal.

Aceasta, după ce mijlocul lunii ianuarie Sălajul s-a bătul de o nouă tragedie. Un copil în vârstă de 15 ani din comuna Poiana Blenchii a trecut atunci în nefiinţă, fiind răpus de un virus gripal de tip B, ca urmare a faptului că băiatul nu fusese vaccinat anti-gripal.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă.

Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.
Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

317 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj