Connect with us

TENIS

Weekend plin pentru tenismenii sălăjeni


Nu mai puţin de patru reprezentanţi ai judeţului nostru au participat la două competiţii la finalul săptămânii trecute. Dacă Eric Verdeş a evoluat la Circuitul Naţional – Cupa Marin Badin  de la Bucureşti, Andreea Peczer, Cezara But şi Mara Geiger şi-au încercat şansa  la Cupa “Vulturul Negru” de la Oradea


Tenisul de câmp din judeţul nostru pare pe drumul cel bun. După o pauză de mulţi ani, Eric Verdeş a fost cel care a reuşit să cucerească o medalie  la Campionatul Naţional de Iarnă. Această performanţă “le-a dat aripi” sălăjenilor, care sunt dornici să se afirme, având un exemplu clar că dacă vrei, munceşti şi eşti serios, se poate obţine şi performanţă. După această performanţă a lui Eric Verdeş, din rândul tenismenilor sălăjeni s-au mai remarcat fetele, în special Ioana Lung şi Oana Flonta, cele două fiind câştigătoarele unor turnee desfăşurate în Oradea la finalul lunii ianuarie.

Tot în Oradea a avut loc o nouă ediţie a Cupei “Vulturul Negru”, desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis, sub organizarea CSM Oradea.

Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă şi sexe. Astfel, au avut loc întreceri feminine la categoria de vârstă 10, 12, 14 ani şi senioare, în timp ce băieţii s-au întrecut la 14 ani şi seniori. Cum era de aşteptat, având în vedere şi distanţa mică între Zalău şi Oradea, mai mulţi tenismeni sălăjeni au participat la Cupa “Vulturul Negru” din acest an.

Să fim mai exacţi, a fost vorba de trei fete, Andreea Peczer şi Cezara But, dar şi Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei. Toate cele trei tenismene au participat la categoria de vârstă 14 ani. Din păcate, doar Cezara But a reuşit să treacă de primul tur. Eleva lui Constantin Carp a trecut în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 2 de localnica Andreea Bogdan de la CSM Oradea. Din păcate, în turul următor, sălăjeanca a fost eliminată în turul următor de Beke-Szabo Hanna de la Tenis Club Cluj, scor 4 – 6, 4 – 6, după ce But a avut mai multe oportunităţi la 4 – 4 de a întoarce jocul în favoarea ei.

Beke-Szabo Hanna s-a dovedit a fi “coşmarul” sălăjencelor la acest turneu, după ce clujeanca a eliminat-o în primul tur şi pe Mara Geiger, scor 6 – 3, 6 – 1. Cât despre Andreea Peczer, putem spune că a fost surpriză neplăcută a acestui turneu. Astfel, tenismena de la CSM Zalău a părăsit competiţia după primul meci, fiind eliminată de Maya Cherecheş de la CSM Oradea.

Eric Verdeş s-a calificat în optimi la Circuitul Naţional

Dacă cele trei tenismene au evoluat la Cupa “Vulturul Negru” de la Oradea, ei bine, Eric Verdeş a fost prezent în această perioadă la Circuitul Naţional – Cupa “Marin Badin” în capitală. Având în vedere că elevul lui Constantin Carp a fost favoritul numărul 4 al competiţiei, acesta a beneficiat de primul tur liber şi a intrat în competiţie pe tabloul de 32.

Astfel, tenismenul de la CSM Zalău a evoluat în compania lui Radu Florea de la AS CS Tenis Masters, însă nu a întâmpinat niciun fel de probleme şi a reuşit să câştige jocul în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 0. Ajuns în optimile de finală, Eric Verdeş a părăsit competiţia, după înfrângerea suferită împotriva lui Cristian Marton, de la Dinamo Bucureşti.

Astfel, tenismenul zălăuan a intrat şi în competiţia de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Florentin Scarlat, cei doi ajungând în semifinale.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS