Connect with us

FOTBAL

Ioan Morar: “Doru Matei mai are multe de învăţat pentru a ajunge un profesionist în domeniul fotbalistic. Nu este în măsură să dea lecţii de management pentru bunul mers al fotbalului din Zalău”

 Drept la replică: 

Ca urmare a afirmaţiilor făcute de Doru Matei – preşedintele de la Sporting Zalău asupra lui Ioan Morar, fostul conducător de la FC Zalău a ţinut să dea un comunicat pentru ca cititorii şi iubitorii fotbalului să ştie mai multe despre situaţia care a fost la gruparea de sub Meseş.

Prima întâlnire cu Doru Matei a fost în biroul domnului primar, unde domnul Ionel Ciunt mi-a pus o întrebare dacă pot să colaborez cu Doru Matei. I-am răspus pozitiv, fiindcă pot avea cu oricine o colaborare, indiferent de nume, dacă în cadrul clubului aduce un plus şi vine cu gânduri bune.

Din păcate, la cea de a doua întâlnire cu Doru Matei, el a venit foarte hotărât, deşi încă nici nu a fost angajat în cadrul clubului şi a dorit următoarele:

Să schimbe staff-ul tehnic, atât antrenorul principal, cât şi cel secund, iar în locul lor să aducă un alt staff tehnic din alt judeţ. Ce însuma această venire a unui staff nou: cheltuieli cât mai mari (salarii, cazare, masă), care depăşea costurile pe care noi le aveam cu antrenorii care erau deja la echipă.

După cei doi antrenori, a vrut să schimbe şi directorul executiv, Gabriel Magdaş, schimbare cu care nu am fost de acord. La acel salariu pe care îl însumează Doru Matei, că îl avea domnul Gabriel Magdaş, vreau să spun că nu era de 6.000 de Ron ci doar de 4.000 net, dar din păcate domnul Doru Matei nu este bine informat. În acea sumă de 4.000 de lei era inclus salariul, cele trei deplasări pe care domnul Magdaş le făcea săptămânal Dej – Zalău, deplasări la Bucureşti, la Federaţie, dar şi cele de la  meciuri oficiale şi amicale. Aici vreau să fac o remarcă. Domnul Magdaş este un profesionist în ceea ce face şi stăpâneşte fenomenul fotbalistic, iar acest lucru poate fi confirmat şi de alţi oameni de fotbal, atât din ţară, cât şi de la Federaţie. Referitor la Doru Matei, mai are multe de învăţat pentru a ajunge un profesionist în domeniul fotbalistic şi de aceea nu este în măsură să dea lecţii de management pentru bunul mers al fotbalului din Zalău şi din Sălaj.

Aş dori să pun şi o întrebare: Cu ce a ajutat Doru Matei până la ora actuală sportul, prin forţele lui proprii, nu cu sprijinul altora? Eu în schimb, pot fi mulţumit că în acei aproape 20 de ani de fotbal am avut o contribuţie la bunul mers al sportului din Zalău şi din judeţul Sălaj. Am ajutat financiar în special FC Zalău, cât şi alte cluburi sau sportivi prin forţele mele proprii. Pe plan economic, mi-am adus un aport financiar în cei 25 de ani de când am o firmă, la bunul mers al municipiului şi a judeţului, prin taxe şi impozite, iar printre altele am făcut multe acte de caritate. În primul rând, domnul Matei face pate dintr-o altă comunitate şi de aceea nu am acceptat şi nu voi accepta ca el să mă facă pe mine mincinos. Accept orice critică de la acei oameni de sport, care au făcut ceva pentru sportul din acest oraş şi judeţ, iar aici aş putea să dau câteva exemple: Gheorghe Tadici sau Liviu Ciupe.

Referitor la acea salarizare despre care Doru Matei spunea că venea în club pentru ZERO lei, el singur se contrazice. Cât a fost angajat în cadrul clubului, pe o perioadă mai scurtă, domnia sa a semnat un stat de plată şi şi-a ridicat banii în numerar. Acest lucru se poate verifica pe statul de plată. Atunci vin şi întreb: Unde este acea vorbă a lui, cum că el ar fi remunerat cu zero lei?

Referitor la masa pe care fotbaliştii au servit-o la Restaurantul Hudin, am fost acuzat cum că era prea scumpă. Dacă dumneavoastă credeţi că două mese servite la 40 ron pe zi pentru un jucător, plus supliment este mult, vă înşelaţi, mai ales că un sportiv trebuie să se alimenteze mult mai mult ca şi un om normal, pentru a da randament. Văd că dânsul este medic sportiv şi antrenor şi îşi dă cu părerea despre meniul sportivilor, cum că în altă parte ar fi mai diversificat.  Cu acea diversificare la care face referire, vreau să spun că la fiecare început de săptămână, ca masa să nu se repete, antrenorul stabilea meniul pe fiecare zi. În concluzie, referitor la masa jucătorilor, Doru Matei a fost informat greşit!

Dacă tot era aşa doritor şi îndrăgea aşa de mult acest club, de ce nu a venit la FC Zalău în primăvara lui 2015, când acel club ştiţi şi voi şi nu mai intrăm în detalii a avut probleme, iar eu am depus ca şi o garanţie maşina personală pentru a putea plăti acele datorii. După ce FC Zalău a revenit la zero datorii, toţi s-au înghesuit să vină în cadrul clubului, dar din păcate s-au infiltrat nişte persoane, de care clubul nu avea nevoie. Singurul care m-a ajutat a fost Adrian Jugrestan.

Din iarna anului 2016 au apărut problemele mari. La acea vreme ni s-a impus de către cei de la primărie promovarea în Liga a II-a, fără nicio infuzie de capital. Nu intru în detalii, fiindcă ştiu ce a fost.

Nu pot să reamintesc încă o dată, când unele persoane vor să intre în cadrul unui club şi să investească, dar nu prea sunt băgaţi în seamă. Cred că prima şi ultima întâlnire pe care am avut-o cu cei doi oameni din Bihor a fost la domnul viceprimar în birou, unde i-am prezentat pe cei doi investitori şi ei şi-au expus punctul lor de vedere. La întâlnirea respectivă au fost toţi acţionarii, iar după şedinţă, Doru Matei a spus că îşi dă demisia din club. Cel mai dureros a fost când Doru Matei s-a exprimat prin următoarele cuvinte: Din următorul campionat, FC Zalău nu va primi finanţare! S-a adeverit, fiindcă din acel moment FC Zalău nu a mai fost băgată în seamă de către autorităţi. Vin şi întreb pe orice om de sport. Nu a fost cumva totul  regizat de o gaşcă care a vrut să distrugă acest club, cu o existenţă de aproape 10 ani în Liga a III-a?

Referitor la ceea ce relatează domnul Doru Matei, căci o echipă din Liga a III-a, Fotbal Comuna Recea a terminat pe locul 3, cu un buget mai mic decât la FC Zalău, care s-a clasat pe locul 6, vreau să-i reamintesc şi la acest punct că nu este bine informat. Echipa din Recea este finanaţată şi de  către primărei, dar are câţiva sponsori, firme puternice şi a  avut un buget mare. Să rămân tot la acest subiect, referitor la clubul FC Zalău, care la sfârşit de retur se afla pe locul 3, dar din iarnă au început problemele. În ianuarie am început pregătirile, iar asupra noastră s-a impus un obiectiv foarte greu de realizat, fără a avea alte ajutoare băneşti sau materiale, faţă de echipa cu care ne luptam la data respectivă la primul loc, este vorba de AFC Hermannstadt.

Din acel moment, FC Zalău a fost în decădere. Singurul lucru ce puteam să le spun jucătorilor şi să le promit, o primă de obiectiv, dar toată lumea lua în derâdere această poveste cu promovarea

Am început pregătirile, dar o echipă care are pretenţii la promovare trebuia să primească  întăriri, să facă un cantonament, nu unul pe plan local, ci unul de cel puţin 10 zile într-o staţiune. În acea perioadă, mă refer în pregătirile de iarnă, nu aveam condiţii. Nu aveam teren sintetic. Eram nevoiţi să facem deplasări, la Baia Mare, Cluj, Oradea, chiar şi în Ungaria, să putem juca câteva meciuri de pregătire. Toate acestea au dus la costuri suplimentare, banii fiind aceeaşi.

Din această cauză am terminat campionatul pe locul 6.  A fost precum un ”praf în ochi”, legat de obiectivul promovării. Vreau să-i răspund şi la acest punct, fiindcă şi Doru Matei şi-a adus o contribuţie destul de mare la distrugerea acestui club prin vorbele pe care le-a menţionat mai sus. În vară, când nu am mai primit finanţare, autorităţile locale nu s-au gândit cu inima şi cu sufletul. În primul rând, le-au luat jucăria unor copii, pe care i-au dezamăgit, iar în al doilea rând au dat o lovitură acelor oameni care iubesc ”sportul rege”, pentru că ei acum nu mai pot vedea un meci de Liga a III-a la Zalău. Acele persoane care veneau la stadion au contribuit şi ele la acel buget al clubului.

Cât despre mine, nici eu nu meritam acest bumerang din partea autorităţilor locale după atâţia ani în care m-am dedicat sportului, unde am depus efort, atât financiar, cât şi moral. La final asta a fost mulţumirea care mi-a fost acordată pentru munca şi investiţa depusă în sport. Vreau să-i dau un răspuns lui Doru Matei, cu privire la ce spune cum că FC Zalău a fost jucăria mea. FC Zalău nu a fost o jucărie, a fost 20 de ani de muncă sportivă, iar în acea perioadă, la Zalău au crescut mulţi copii sănătoşi din municipiul Zalău şi Sălaj. Aş vrea să fiu sănătos şi să ajung să văd că după 20 de ani şi jucăria dumneavoastră funcţionează. Cu această expresie aţi fost ironic faţă de mine. Doar pentru acea ”jucărie” pe care ai numit-o, trebuie să fi stăpână pe ea ”stăpânul inelelor” şi să nu te bazezi pe altceva sau pe altcineva. De aceea vreau să închei şi să-i transmit domnului Doru Matei că sunt un om de cuvânt, ştiu ce vreau de la viaţă şi sunt stăpân pe ceea ce fac. Nu depind de alţii şi totul depinde de mine şi cu ajutorul Celui de Sus. Nu accept să fiu făcut mincinos, pentru că cei care mă cunosc, sunt un om integru, cu credinţă în Dumnezeu.

Să fim cu toţii sănătoşi, căci este cel mai important lucru în viaţă.

 Cu respect, Ioan Morar

555 Vizualizari
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Geo

    17 February 2018 at 18:26

    bine morare nu te lasa la tiganu de matei

  2. x

    18 February 2018 at 5:17

    Pacat,dar fotbalul in ziua de astazi tot este politic. Primar PSD care e condus de senatorul de la psd si fiul acestuia se stie ca este implicat in echipa. Deci MANEVRA. Ei nu stiu in ce se baga. Zalau nici in urmatorii 4 ani nu o sa aibe echipa in liga 3 . Si cand o sa se sature si o sa vada ca nu dau randament pleaca sponsorizarea de la primarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL