Connect with us

HANDBAL

Trei handbaliste de la CSS Zalău ar putea face pasul către Centrul de Excelenţă de la Braşov


Cu toate că handbalul juvenil din oraşul de la poalele Mesşului nu a excelat în privinţa rezultatelor în ultima perioadă, Sălajul produce în continuare talente multe. Astfel, Karina Ghinea, Baczo Bianka şi Ştefania Mocuţ vor pleca la Centrul de Excelenţă de la Braşov, însă acestea vor putea evolua în continuare pentru CSS Zalău


Handbalul sălăjean la nivel de seniori este reprezentat cu succes de HC Zalău la nivel naţional şi  internaţional. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a cucerit medaliile de bronz în Liga Naţională şi în acest sezon al Cupei EHF, sălăjencele au ajuns până în faza sferturilor de finală, acolo unde vor da piept cu Kastamonu Belediyesi Gsk. În ceea ce priveşte handbalul juvenil din Zalău, ei bine, acesta a intrat în ultima perioadă  într-un con de umbră, iar rezultatele bune au cam lipsit. În această ediţie de campionat, CSS Zalău este singura formaţie din judeţ care participă în competiţiile de juniori organizate de Federaţia Română de Handbal, având câte o echipă de junioare I şi junioare III.

Chiar dacă nu excelează la nicio grupă de vârstă,  echipa de junioare III a CSS-ului a avut şi meciuri foarte bune în acest sezon, dar rămâne în continuare o echipă imprevizibilă, dar care cu siguranţă are potenţial foarte mare, însă depinde foarte mult şi de fiecare jucătoare în parte de ceea ce îşi doreşte cu adevărat. Ei bine, dacă rezultatele lasă puţin de dorit, calitate există în echipa CSS-ului, iar acest lucru o demonstrează şi faptul că trei jucătoare din lotul echipei de junioare III a Clubului Sportiv Şcolar Zalău vor face pasul în perioada următoare la Centrul de Excelenţă de la Braşov. Este vorba despre Karina Ghinea, Baczo Bianka şi Ştefania Mocuţ.

Ultima, a mai avut o experienţă la Centrul de la Braşov, acolo unde a ajuns în vara trecută, însă din cauza unei accidentări, Mocuţ s-a întors la Zalău pentru recuperare. Aceste mutări ne-au fost confirmate şi de către antrenoarea echipei, Livia Sabou.

“Cele trei fete vor pleca la Centrul de Excelenţă de la Braşov. Sper să facă faţă acolo, iar la meciuri să poate veni să joace pentru CSS Zalău. Prima care va pleca va fi Karina Ghinea, care se va muta acolo, inclusiv la şcoală. Despre Ştefania Mocuţ, medicul zice că este bine, iar cea de-a treia handbalistă este Baczo Bianka”, ne-a declarat prof. Livia Sabou.

Să spunem că cele trei sălăjence vor pleca la Centrul de Excelenţă, însă în campionat vor putea evolua în continuare pentru CSS Zalău, doar că la gruparea sălăjeană vor ajunge doar la meciuri, cu toate că distanţa dintre cele două oraşe este una destul de mare. Cheltuielile urmează să fie suportate de către FRH.

“Este un contract pe o perioadă destul de lungă, iar dacă din motive personale, fetele se decid să renunţe, atunci ele trebuie să suporte cheltuielile până la data respectivă”, a mai spus antrenoarea Livia Sabou.

Să spunem că fetele au ajuns în atenţia Centrului de Excelenţă de la Braşov după ce au fost la câteva antrenamente în vacanţa de iarnă, acolo unde au fost susţinut şi câteva probe. La Centru, micuţele handbaliste sălăjene vor fi antrenate de Mihaela Tivadar, vicecampioană mondială cu România, în 2005.

“Am fost în probe acolo, m-a selectat pentru centru de doamna Tivadar. Voi avea vizitele medicale la Bucureşti, după care o să mă mut la Braşov. Mă duc la Centrul de Excelenţă cu gândul să ajung la echipa naţională”, ne-a spus şi Karina Ghinea.

De menţionat este faptul că puteau fi patru handbaliste de la CSS Zalău care să facă pasul către Centrul de Excelenţă de la Braşov, însă Mara Pop a renunţat la această oportunitate, pe motiv că încă nu este hotărâtă dacă să urmeze o carieră în handbal sau să se axeze pe altceva.

“Mara Pop nu este hotărâtă că vrea să facă handbal profesionist şi în viitor s-ar putea axa pe altceva. Dacă ar fi fost vorba despre o convocare la lotul naţional, era altceva, dar pentru posibila plecare la Centrul de Excelenţă de la Braşov, nu”, a încheiat antrenoarea echipei de junioare III de la CSS Zalău. Să spunem că în ţară, mai există doar două astfel de Centre de Excelenţă, la Vâlcea şi la Iaşi.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Radu Tamas

    17 February 2018 at 22:51

    Pierdere de vreme la aceste centre si drumuri gresite pt viata la majoritatea fetelor , care sunt supravegheate superficial. Apoi vin inapoi cu …coada intre picioare,terminate ! Atentie MARE parinti , sa nu regretati !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL