Connect with us

HANDBAL

Victorie spectaculoasă pentru HC Zalău în faţa Rapidului! GALERIE FOTO


Gruparea de la poalele Meseşului a reuşit să se impună în faţa formaţiei din capitală, în urma unui joc în care ambele echipe au pus accent pe faza de atac, dovadă şi scorul final, 43 – 35


După două înfrângeri la rând, în campionat la Măgura Cisnădie şi în Cupa EHF, la H 65 Hoors, HC Zalău avea nevoie de o victorie în meciul de joi, cu Rapid Bucureşti, pentru a le mai creşte moralul jucătoarelor.

Astfel, joi după masă, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a avut loc înfruntarea dintre cele două echipe, care pe vremuri ofereau adevărate derby-uri în lupta pentru primele locuri. Din păcate, în ultima perioadă, Rapid Bucureşti a intrat într-un con de umbră, dar a revenit în acest sezon în Liga Naţională, însă este doar o amintire a ceea ce a fost odată.

De altfel, “giuleştencele” s-au confruntat cu multe probleme de lot, din cauza accidentărilor, iar în momentul de faţă a ajuns pe penultimul loc din campionat. De cealaltă parte, HC Zalău trece printr-o perioadă foarte bună şi este calificată în sferturile Cupei EHF.

Revenind la meciul din această seară, să spunem că lovitura de start i-a aparţinut Zalăului, iar la primul atac, Roxana Rob a deschis scorul. Totuşi, rapidistele au arătat o poftă de joc foarte mare şi s-au ţinut “scai” de HC Zalău, cele două echipe mergând “cap la cap”, în minutul 5 fiind înregistrat scorul 4 – 4. Totuşi, în următoarele minute, Rapid a avut un joc precis şi a trecut în avantaj, scor 8 – 6.

Văzându-se conduse, jucătoarele Zalăului “s-au trezit” şi în doar două minute au marcat de patru ori, în minutul 13, Vişan i-a pasat excelent Cristianei Nica, care a dus scorul la 10 – 6, moment în care antrenoarea Adriana Miclea a solicitat time-out. Fără efect!

HC Zalău a pus tot mai multă presiune pe apărarea şi după o serie de contraatacuri, fetele lui Tadici s-au distanţat la 5 goluri, 18 – 13. Până la pauză, Rapid a avut o revenire spectaculoasă şi a micşorat diferenţa la doar două lungimi, 21 – 19.

După revenirea de la cabine, cele două echipe, precum în prima repriză, au pus mai mult accent pe faza de atac. Părea că gruparea din capitală revine în joc, după ce Andreea Trăilă a marcat şi a egalat la 21. Era minutul 36 când tabela mai indica o diferenţă mică între cele două echipe, scor 25 – 24. HC Zalău a avut câteva contraatacuri tăioase, iar Andrada Trif a marcat pentru 29 – 25.

Faza meciului a fost oferită de Larisa Tamaş, care în minutul 50 a pasat excelent pe la spate, mingea ajungând la Roxana Rob, care a marcat cu un lob frumos pentru 38 – 31. Până la final, diferenţa a crescut şi HC Zalău s-a impus cu 43 – 35.

Chiar dacă nu a fost atmosfera de altădată, cele două echipe au oferit spectacol, iar prestaţia celor doi arbitri au stârnit reacţii negative din partea ambelor formaţii.

Vom reveni cu mai multe poze.


HC Zalău – Rapid USL Metrou Bucureşti 43 – 35 (21 – 19)

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (9), Ana Maria Dragut (9), Andrada Trif (6), Raluca Irimia (4), Valentina Panici (3), Dana Abed-Kader (3), Claudia Constantinescu (3), Larisa Tamaş (2), Cristiana Nica (2), Diana Nichitean (1), Ana Ciolan (1), Sabrina Lazea şi Andreea Stângă.  Antrenor: Gheorghe Tadici

Rapid: Ioana Simion, Olivia Nanu – Alexandra Trifan (11), Andreea Trăilă (5), Andreea Carabulea (5), Andreea Cruceanu (4), Elena Dache (3), Mihaela Doica (3), Georgiana Brănescu (2), Cosmina Cozma (2), Cristina Nicolae, Georgiana Bazon şi Valentina Vizitiu. Antrenor: Adriana Miclea


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL