Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău a pierdut în Suedia


Gruparea de la poalele Meseşului a cedat jocul din deplasare în faţa campioanei Suediei, însă calificarea în faza următoare a competiţiei nu a fost pusă în pericol, având în vedere că era asigurată încă dinaintea acestui joc


HC Zalău a avut parte de un parcurs european foarte bun în acest sezon. Chiar dacă a evoluat în două tururi preliminare, gruparea de la poalele Meseşului a trecut cu brio de Ankara şi Hypo Viena şi s-a calificat în grupele Cupei EHF. Chiar dacă a început cu stângul şi a pierdut primul joc din această fază a competiţiei în faţa celor de la Larvik, pentru sălăjence au urmat patru victorii consecutive care i-au asigurat calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, cu o etapă înainte de finalul acestei faze a competiţiei europene.

În ultimul joc din faza grupelor, HC Zalău s-a deplasat în Suedia pentru duelul cu H 65 Hoors. Acest meci a fost însă unul fără miză, având în vedere că se ştiau cele două echipe calificate în faza următoare. Prin urmare, pentru acest joc, Gheorghe Tadici a spus că va menaja mai multe jucătoare importante şi va da şansa să evolueze jucătoarelor care au prins mai puţine minute.

Meciul a început în faţa a aproximativ 300 de spectatori gălăgioşi, are şi-au purtat echipa pe braţe încă de la început, în speranţa unei victorii în faţa sălăjencelor. Astfel, suedezele şi-au impus jocul încă de la început şi au dictat ritmul partidei. După primele zece minute, Hoors conducea deja cu 7 – 3, la execuţia lui Lindqvist.

Până la pauză, diferenţa de pe tabelă a crescut, iar la cabine, suedezele au intrat la adăpostul unui avantaj de şapte goluri, 15 – 8. În partea secundă, jocul a continuat în aceeaşi manieră, iar în cele din urmă, H 65 Hoors s-a impus cu 30 – 19.

Să spunem că pentru HC Zalău, greul în această partidă l-a dus tot Roxana Rob, cea care a fost principala noastră marcatoare în acest joc, precum multe altele din acest sezon. Rob a încheiat partida cu 6 goluri, fiind urmată de Dana Abed-Kader cu 3 goluri. Pentru suedeze, Mikaela Massing a fost de neoprit şi a încheiat jocul cu 7 goluri, urmată de Thorleifsdottir, cu 5 goluri.

Chiar dacă a pierdut, HC Zalău avea deja asigurată calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Până la terminarea partidei dintre Banik Most şi Larvik, gruparea sălăjeană rămâne pe primul loc.


H 65 Hoors – HC Zalău 30 – 19 (15 – 8)

Hoors: Gry Bergdahl, Jannike Wiber – Mikaela Massing (7), Kristin Thorleifsdottir (5), Emma Lindqvist (3), Rask (3), Anna Bardis (2), Sofia Hvenfelt (2), Anna Olsson (2), Marie Wall (2), Ida Gullberg (1), Anna Johannson (1), Evelina Kallhage (1), Tilda Winberg (1) şi Amanda Andersson. Antrenor: Ola Månsson

 

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (6), Dana Abed-Kader (3), Claudia Constantinescu (2), Ana Maria Dragut (2), Raluca Irimia (2), Valentina Panici (2), Cristiana Nica (1), Diana Nichitean (1), Larisa Tamaş, Ana Ciolan, Sabrina Lazea şi Andrada Trif. Antrenor: Gheorghe Tadici


 

Rezultatele înregistrate în ultima etapă:

H 65 Hoors – HC Zalău                   30 – 19 (15 – 8)

Larvik – Banik Most                         34 – 29 (16 – 17)

 

CLASAMENT:

  1. Larvik     6     4     1   1   166 – 146       9
  2. HC Zalău           6     4    0    2   147 – 151       8
  3. H 65 Hoors 6     3    0    3   158 – 150       6
  4. Banik Most 6     0    1    5   146 – 170       1

 

 

 

222 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE