Connect with us

BOX

Adrian Popuţea medalie de bronz la Cupa României

Pugilistul din Zalău a reuşit să îşi adjudece cea de-a patra medalie 

 

 

 

În perioada 6 – 9 martie, lângă Arad, la Pecica s-a desfăşurat Cupa României la seniori. La start s-au aliniat 89 sportivi de la mai multe cluburi din ţară. Din cadrul clubului zălăuan au participat doi sportivi: Adrian Popuţea (cat. 91kg) şi Kovacs Csaba (cat.52 kg). "Practic această competiţie este reeditarea Campionatului Naţional. Aceiaşi sportivi, acelaşi regulament. La Pecica, au fost prezenţi cei mai buni sportivi ai box-ului românesc", ne-a declarat Ioan Dragoş.

 

Competiţia s-a încheiat bine pentru sălăjeni, deoarece unul dintre cei doi sportivi a reuşit să câştige medalia de bronz. Sportivul Adrian Popuţea a trecut cu bine în primul tur de Robert Leucuţa de la Banatul Timişoara, care a abandonat partida în repriza a doua. Astfel, zălăuanul s-a calificat în semifinale. În semifinala categoriei 91 de kilograme, sportivul pregătit de maestrul Ioan Dragoş a boxat cu Mirel Jitaru, care a fost de cinci ori campion naţional. În ciuda faptului că s-a dăruit exemplar, Adrian Popuţea nu a putut câştiga partida. Ca atare, el s-a întors acasă cu medalia de bronz, spre satisfacţia antrenorului său. "Nu am reuşit să programez meciuri de verificare pentru Adrian, pentru că nu găsesc adversari în zonă. Însă, sunt mulţumit de cum a boxat Adrian. Chiar dacă a pierdut partida, a boxat de la egal la egal cu adversarul său. Ne-am dorit mai mult şi se putea mai mult, dar noi ne-am îndeplinit obiectivul propus. Oricum sunt nemulţumit de cum au punctat arbitri, însă nu am făcut contestaţie", ne-a declarat antrenorul Ioan Dragoş.

 

Adrian Popuţea şi-a adjudecat cea de-a patra medalie, la Cupa României. Elevul lui Ioan Dragoş a participat pentru prima dată la această competiţie în anul 2005, dar în următorii doi ani a lipsit deoarece a fost angrenat în alte gale.

 

La competiţia de la Arad, clubul zălăuan a mai avut un sportiv, este vorba despre Kovacs Csaba. Pentru el a fost prima prezenţă la Cupa României de seniori având în vedere că anul trecut a fost prima dată când a participat la Campionatul Naţional de seniori. Din păcate, sportivul zălăuan a pierdut în primul tur în faţa sportivului Silviu Alecu de la Petrolul Ploieşti. "Kovacs a pierdut la puncte. Sunt mulţumit de elevul meu deoarece a reuşit să reziste trei reprize", a adăugat antrenorul Ioan Dragoş. 

 

În 18 martie, începe Cupa României la juniori. Antrenorul Ioan Dragoş se va deplasa la Târgu-Mureş cu doi – trei sportivi. 

 

 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. .....

    12 March 2012 at 21:12

    Jitaru Mirel mai experimentat?? Are 18 ani si este la primul an de seniori, fata de Adi care e din 2005 la seniori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX