Connect with us

Feminin

Internaţionala Andreea Corduneanu se întoarce în România, dar nu la Olimpia!


Fundaşul dreapta al echipei naţionale de fotbal feminin a României a semnat deja cu o formaţie din Superligă o înţelegere valabilă până la finalul acestui sezon


Mai este puţin până la startul returului din Superliga românească, iar echipele profită de acest timp liber pentru a-şi întări pe cât posibil loturile.

Chiar dacă Olimpia Cluj este cea mai galonată echipă din fotbalul feminin şi domină competiţiile interne, mai sunt echipe cu ambiţii mari, care îşi propun să le pună probleme clujencelor. Una dintre cele mai active formaţii pe piaţa transferurilor în această perioadă a fost ACS Heniu Prundu Bârgăului.

Gruparea bistriţeană a perfectat transferul a şapte jucătoare. Este vorba de Ana Mateşan, Alexandra Zsiga, Amalia Hohman, Alexandra Voicu, toate patru de la Independenţa Baia Mare, Adina Rognean şi Nadejda Vasilică, de la Navobi Iaşi.

Totuşi, cel mai de răsunet transfer este cel al Andreei Corduneanu. Deşi are doar 22 de ani, Corduneanu este o componentă de bază a echipei Naţionale şi evoluează pe postul de fundaş dreapta. Originară din Botoşani, fotbalista s-a lansat în fotbalul mare la Olimpia Cluj, alături de care a cucerit 9 trofee, 5 titluri naţionale şi 4 Cupe ale României.

Prestaţiile sale bune în tricoul multiplei campioane a României, cât şi la echipa naţională a României au atras atenţia mai multor cluburi din străinătate. Prin urmare, Andreea Corduneanu a ales să plece din România pentru a evolua la gruparea elveţiană Aïre-le-Lignon. După experienţa din Elveţia, Corduneanu s-a transferat la Diósgyőri VTK, iar în această pauză competiţională, valorosul fundaş dreapta al echipei Naţionale a ales să se întoarcă în ţară şi a semnat cu ACS Heniu Prundu Bârgăului un angajament valabil până la sfârşitul sezonului. Un motiv pentru care fotbalista a revenit în ţara este şi acela de a-şi putea continua studiile.

“Sinceră să fiu, nu prevedeam sau nu mă gândeam să mă întorc, dar având în vedere că în Ungaria lucrurile nu au decurs cum mi-am dorit, am ales să mă întorc în ţară. Îmi doresc să îmi continui studiile, mai precis, masterul la care nu m-am putut înscrie anul trecut, pentru că plecasem în Ungaria”, a spus Andreea Corduneanu, pentru Sportul Sălăjean.

Pentru returul acestui sezon, ACS Heniu Prundu Bârgăului îşi propune o clasare pe podium în Superligă, dovadă fiind şi transferurile multiple realizate de gruparea bistriţeană.

“Obiectivul echipei este să termine pe podium, iar acesta este şi obiectivul meu, iar plus, mi-aş dori să termin returul sănătoasă”, a mai spus valorosul fundaş dreapta.

La final, să spunem că deşi a evoluat doar timp de un an în străinătate, Corduneanu nu regretă alegerile făcute, fiind de părere că toate experineţele sunt benefice, fiindcă fac parte din viaţă.

“Mă bucur de toată experienţa acumulată, deoarece această plecare m-a maturizat şi mai mult. Am învăţat lucruri noi şi am trăit pe propria piele fel şi fel de momente şi bune şi rele, dar asta face parte din viaţă”, a încheiat Andreea Corduneanu.

Sursa foto: facebook ACS Heniu Prundu Bargaului

443 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin