Connect with us

FOTBAL

Şimleuanul Vlad Opriş, aproape de UTA Arad


Fotbalistul şi-a reziliat contractul cu CS Baloteşti şi se află în pregătiri cu “Bătrâna Doamnă”, echipă pentru care deja a evoluat într-un meci amical, câştigat de arădeni în faţa celor de la Ripensia Timişoara


Judeţul Sălaj se poate mândri cu puţini jucători care evoluează în ligile superioare, cel puţin în ceea ce priveşte fotbalul. Printre cei care reprezintă cu succes judeţul nostru în competiţiile organizate de Federaţia Română de fotbal se află şi Vlad Opriş. Născut în Şimleu Silvaniei a început fotbalul la grupele de copii şi juniori de la Mobila Şimleu, însă a fost remarcat rapid de cei de la Olimpia Satu Mare, acolo unde s-a şi transferat.

La juniori, fotbalistul şimleuan a mai trecut şi pe la CFR Cluj şi Ardealul Cluj. După terminarea junioratului, Vlad Opriş a ajuns în curtea celor de la CSM Sighetu Marmaţiei, iar ulterior a trecut la Unirea Jucu, formaţii pentru care a evoluat în Liga a III-a. Evoluţiile sale bune au atras atenţia celor de la Juventus Bucureşti, echipă cu care şimleuanul a şi semnat.

Totuşi, după ce gruparea din capitală a promovat în Liga 1, Opriş a fost împrumutat la CSM Şcolar Reşiţa, tot în Liga a III-a, pentru ca ulterior, în prima jumătate a sezonului 2017-2018, fotbalistul şimleuan să îmbrace tricoul celor de la CS Baloteşti, în Liga a II-a.

Fizicul său masiv îl recomandă ca fiind un fundaş central de mare perspectivă, însă din păcate la Baloteşti, sălăjeanul a suferit şi o accidentare care l-a ţinut mai multe meciuri departe de acţiunea de pe “dreptunghiul verde”.  Cu toate că împrumutul de la Juventus Bucureşti la CS Baloteşti era valabil pentru un sezon, după doar o jumătate de campionat petrecută în tricoul grupării ilfovene, Opriş a decis să se despartă de aceasta şi este în căutarea unui nou angajament.

Fotbalistul sălăjean este impresariat de către Ana Maria Prodan şi luând în considerare şi talentul, precum şi vârsta şi faptul că este un jucător de mare perspectivă, Opriş nu a dus lipsă de oferte.

“Eu la Baloteşti am fost împrumutat de la Juventus Bucureşti. N-au fost probleme financiare, dar mi-am dorit o schimbare şi nu am mai vrut să rămân acolo”, ne-a spus Vlad Opriş.

De câteva zile, Vlad Opriş se află în pregătire cu cea mai titrată echipă din provincie. Cu şase titluri de campioană a României şi două Cupe ale României, UTA Arad se bucură de această titulatură. Sălăjeanul a şi debutat pentru echipa antrenată de Cristian Todea, în amicalul pe care arădenii l-au disputat în compania celor de la Ripensia Timişoara. Opriş a evoluat timp de 70 de minute şi pare să-l fi impresionat pentru antrenorul fostei campioane a României. Alături de Vlad Opriş, UTA Arad testează şi un fundaş central din Moldova, fiind în căutarea a doi fundaşi centrali masivi.

“Copiii au calitate, au tot viitorul în faţă. E important să le iasă aceste execuţii şi acum în meciurile amicale, pentru a prinde încredere şi curaj în a le încerca şi în partidele oficiale. Cei doi jucători se vor antrena cu noi şi săptămâna viitoare, îi vom vedea şi în cele patru amicale programate, iar apoi vom decide în ceea ce-i priveşte. Am luat patru partide de verificare tocmai în ideea ca fiecare jucător să aibă cel puţin 90 de minute în picioare”, a declarat Cristian Todea, pentru colegii de la SportArad.

Marţi seara, fotbalistul şimleuan a evoluat şi în victoria obţinută de UTA cu 4 – 3 pe terenul celor de la Unirea Sântana. În ceea ce priveşte posibilitatea de a ajunge în curtea celei mai titrate echipe de fotbal din provincie, Vlad Opriş se arată încântat şi dornic de muncă.

“Ar fi ceva frumos pentru mine să semnez cu o echipă precum UTA Arad. Este o echipă de tradiţie şi care este susţinută de nişte suporteri minunaţi. Ar fi şi o bună rampă de lansare”, a spus Vlad Opriş.

Dacă va ajunge la un acord cu fosta campioană a României, fotbalistul şimleuan se arată dornic de muncă şi ar vrea să pună umărul la revenirea grupării arădene pe prima scenă a fotbalului românesc.

“Ar fi ceva frumos, dar acum rămâne de văzut ce vor decide antrenorii. Sincer, mi-aş dori să ajut într-un fel sau altul echipa să revină în Liga 1. Îmi doresc să fiu sănătos şi să joc cât mai mult”, a încheiat fotbalistul şimleuan.

386 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL