Connect with us

HANDBAL

După şapte victorii consecutive în campionat şi în cupele europene, reduta Zalăului a căzut!


Şirul de partide câştigate de HC Zalău în Liga Florilor şi în grupele Cupei EHF a fost întrerupt miercuri seara la Cisnădie, acolo unde ambiţioasa Măgura a câştigat pe merit trei puncte importante, prin care Roxana Gatzel şi compania s-au distanţat în clasament de gruparea sălăjeană


Nu ştim dacă echipa de handbal a Zalăului a mai avut vreodată un program atât de încărcat, deşi Textila, Silcotex, Silcotub sau chiar HC Zalău au mai participat în cupele europene.

De data aceasta, însă, gruparea condusă de Gheorghe Tadici a făcut un tur de forţă în începutul anului 2018. Astfel, în doar o lună, Valentina Panici şi compania au disputat nu mai puţin de 10 partide oficiale, cinci în Liga Florilor şi cinci în grupele Cupei EHF!

Luând în calcul primele jocuri din cele două competiţii, este vorba despre partidele cu CSM Bucureşti de la Zalău şi cu Larvik din Norvegia, sălăjencele au câştigat la rând. În campionat, elevele lui Ghiţă Tadici s-au impus în faţa formaţiilor Danubius Galaţi (d), AHCM Slobozia (a) şi CSM Roman (a), iar în Europa în faţa echipelor H 65 Höörs HK (a), DHK Banik Most (a şi d), iar duminică în faţa campioanei Norvegiei, Larvik!

Având multă oboseală acumulată de miile de kilometri parcurşi şi de meciurile disputate în ultima lună, HC Zalău a cedat în final. Miercuri seara, la Cisnădie, într-un joc din etapa a XV-a, sălăjencele au fost depăşite de o echipă ambiţioasă, dar şi valoroase, după ce în vară conducerea sibiană a făcut o puternică campanie de achiziţii.

Chiar şi aşa, HC Zalău a început mai bine înfruntarea, iar Ana Maria Dragut a deschis scorul la prima fază de joc. Amfitrioanele au egalat, dar sălăjencele s-au aflat în avantaj timp de 10 minute, tabela indicând 1 – 2 (min. 3), 3 – 5 (min. 6), 4 – 6 (min. 8) sau 6 – 7 (min. 11). 

În doar un minut, Oana Apetrei a înscris de două ori de la 7m şi Măgura a intrat în avantaj pentru prima dată în această partidă (scor 8 – 7, în minutul 13)!

Zalăul nu a cedat şi scorul a fost echilibrat până în minutul 20, când tabela indica 12 – 11, după o altă reuşită a Anei Maria Dragut. Finalul a fost al gazdelor, care s-au distanţat la trei goluri, această diferenţă persistând şi la pauză (16 – 13).

La vestiare, Gheorghe Tadici a încercat să le mobilizeze pe handbalistele sale, dar fără efect, deoarece HC Zalău nu s-a mai putut ridica la nivelul de acum trei zile, când marele Larvik a părăsit înfrânt Sala Sporturilor de la poalele Meseşului.

În repriza secundă, au mai existat unele momente în care Zalăul a fost aproape de adversară, cum s-a întâmplat în minutul 35 (scor 18 – 16) sau în minutul 39 (19 – 17). În rest, Măgura Cisnădie a dominat ostilităţile.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Oana Apetrei cu 9 goluri, dar 5 dintre ele au fost marcate de la 7m. Un rol important în câştigarea jocului l-a avut şi Roxana Gatzel (fosta jucătoare a Silcotubului), cea care a înscris 4 goluri, în timp ce Ana Maria Dragut a avut cele mai multe reuşite din tabăra săăjencelor (5).

Au fost şi mai multe momente în care Gheorghe Tadici a protestat vehement deciziile arbitrilor şi chiar unele jucătoare, precum Ana Maria Dragut, Valentina Panici sau Roxana Rob, dar verdictul a fost clar: gruparea sibiană a câştigat, iar cele trei puncte pot fi considerate foarte preţioase. Aceasta, deoarece Măgura s-a distanţat astfel la şase puncte de HC Zalău, despăşit SCM Craiova în clasament, urcând pe podium!


Măgura Cisnădie – HC Zalău 25 – 22 (16 – 13)

Măgura: Dragica Tatalovic, Mirela Paşca  – Oana Apetrei (9 goluri), Roxana Gatzel (4), Mariana Costa (3), Ada Moldovan (3), Larisa Şerban (2),  Larissa Araujo (2), Deonise Fachinello (2), Cristina Strahan, Paula Hoha, Maria Ilea, Daniela Crap, Cyntia Tomescu, Cristina Popovici şi Larissa Da Silva. Antrenor: Alexandru Weber

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Ana Maria Dragut (5), Roxana Rob (5), Claudia Constantinescu (4), Dana Abed Kader (2), Andrada Trif (2), Valentina Panici (2), Raluca Irimia (1), Ana Ciolan (1), Diana Nichitean, Larisa Tamaş, Cristiana Nica, Sabrina Lazea şi Andreea Stângă. Antrenor: Gheorghe Tadici

 


 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL