Connect with us

JUNIORI

ACS Şimleul Sport a trecut la pas de CSS 2 CNE Baia Mare


Elevii lui Ovidiu Teuşan au reuşit să impresioneze în etapa de la finele săptămânii trecute din cadrul Campionatului Naţional de Juniori I, când au reuşit să treacă în minimum de seturi de mult mai titrata CSS 2 CNE Baia Mare!


Echipele sălăjene participante în Campionatul Naţional de Juniori 1 nu o duc prea bine în campionat şi anul 2018 l-au început cu stângul, având în vedere că ambele formaţii, atât ACS Şimleul Sport, cât şi CSS Zalău au suferit eşecuri.

După ce în primul meci oficial din acest an, gruparea de sub Măgura s-a luptat cu liderul CSS Lapi Dej, de această dată, elevii lui Ovidiu Teuşan au primit vizita ocupantei locului secund, este vorba despre CSS 2 CNE Baia Mare. Meciul tur dintre cele două grupări s-a încheiat cu victoria categorică a băimărenilor, scor 3 – 0. În aceste condiţii, după acel eşec, şimleuanii au fost dornici de “răzbunare” şi au evoluat foarte bine încă din primul minut.

Împinşi de la spate şi de cei aflaţi în tribunele Sălii “Măgura” din Şimleu Silvaniei, voleibaliştii sălăjeni s-au instalat la conducerea jocului şi au condus în mai multe rânduri.

Cu toate acestea, finalul primului set le-a dat emoţii mari celor prezenţi în sală. Astfel, având un avantaj de şapte puncte, 23 – 16, şimleuanii s-au relaxat uşor, iar cei de la CSS 2 CNE Baia Mare au fost aproape să-i taxeze pe sălăjeni. Băimărenii au reuşit nu mai puţin de opt puncte consecutive şi au avut chiar minge de set. În cele din urmă, elevii lui Ovidiu Teuşan şi-au revenit şi au câştigat primul set cu 26 – 24.

În actul secund, şimleuanii au continuat să practice un joc foarte bun şi de această dată, chiar dacă au avut avantaj de şapte puncte, aceştia nu s-au mai relaxat, iar băimărenii nu au condus nici măcar o dată în actul secund. Prin urmare, sălăjenii şi-au adjudecat şi setul 2, scor 25 – 19.

Setul trei a fost şi cel mai echilibrat al partidei, cele două echipe fiind de mai multe ori la egalitate. Totuşi, uşor-uşor CSS 2 CNE Baia Mare s-a instalat la conducere, iar cei de la ACS Şimleul Sport au reuşit să egaleze abia la 19. În finalul setului, şimleuanii au fost mult mai precişi şi în cele din urmă, gazdele şi-au adjudecat şi setul trei, scor 25 – 20, obţinând astfel o victorie mare, în faţa unei grupări mult mai titrate. Să spunem că această victorie este precum un cadou pentru tânărul Ovidiu Man, cel care în 9 februarie îşi va serba ziua de naştere.

În următoarea etapă, ce va avea loc în 18 februarie, ACS Şimleul Sport se va deplasa la Oradea, pentru duelul cu LPS Bihorul. Cu toate că a obţinut un succes important, ACS Şimleul suferă din cauza unei reguli care oferă echipelor puncte bonus. Prin urmare, dacă echipele folosesc doi oameni cu talie în teren, primesc câte un punct bonus, iar la capitolul acesta profită LPS Bihorul Oradea. Deşi bihorenii au doar trei victorii, iar ACS Şimleul Sport are cinci victorii acumulate, cele două formaţii au aproape acelaşi număr de punct, un singur punct fiind diferenţă între cele două formaţii care ocupă locurile 3, respectiv 4.

“Sunt foarte mulţumit pentru punctele câştigat. Sunt mulţumit şi de băieţi pentru că au jucat foarte bine şi mi-au ascultat indicaţiile de pe margine şi sper că această victorie ne va duce cu paşimai mari spre turneul semifinal, acolo unde ne-am propus să jucăm. Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi până la finalul campionatului. Vreau să terminăm returul cu două victorii. De asemenea, consider că sistemul acesta cu doi oameni cu talie în teren care să ofere un punct bonus mi se pare o prostie”, a spus Ovidiu Teuşan, pentru Sportul Sălăjean.


ACS Şimleul Sport – CSS 2 CNE Baia Mare

ACS Şimleul: Ovidiu Man, Raul Remeș, Cristian Julei, Paul Pop, Vlad Rusu, Dan Silvășan-Pașca și Claudiu Sătmar – libero. Au mai evoluat: Mircea Săplăcan şi Teotim Păcurar. Antrenor: Ovidiu Teușan


 

365 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Xvolei

    8 February 2018 at 10:41

    Bravo Simleu.Zalaul ce face?El n-a jucat in weekend?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI