Connect with us

HANDBAL

HC Zalău întâlneşte revelaţia campionatului!


Sălăjencele au parte de un meci extrem de greu în etapa a II-a din retur urmând să joace la Cisnădie cu o echipă care este surpriza campionatului, fiind clasată pe locul 4


După ce duminică seara şi-a asigurat prezenţa în sferturile Cupei EHF, în urma victoriei cu Larvik, HC Zalău nu a avut foarte mult timp pentru a sărbători această performanţă mare. Asta deoarece zălăuancele trebuie să se concentreze rapid pe un alt meci din campionat, în faţa unui adversar incomod.

Dacă în ultimele două runde a jucat acasă cu echipe de un nivel mai scăzut – HCM Slobozia şi CSM Roman – gruparea de sub Meseş are parte de un derby în a doua etapă a returului. Azi după-amiază, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici  va juca în deplasare la Măgura Cisnădie, o grupare importantă a campionatului.

Dacă în anii trecuţi echipa din judeţul Sibiu era o formaţie de pluton, în urma transferurilor care s-au făcut în vară, trupa pregătită de Alexandru Weber s-a înscris în lupta pentru locurile de cupe europene.Măgura Cisnădie a avut un parcurs extrem de bun, iar după 14 etape ocupă locul 4 având cu 3 puncte mai mult decât formaţia zălăuană. În acest campionat, echipa din judeţul Sibiu a reuşit o serie de rezultate importante, iar de la Cisnădie, doar CSM Bucureşti şi HCM Rm.Vâlcea au reuşit să plece cu toate cele 3 puncte.

Adversara Zalăului vine după două victorii cu CSM Slatina şi “U” Cluj, în timp ce gruparea de sub Meseş are trei victorii la rând şi speră să se impună şi la Cisnădie. În cazul în care va reuşi acest lucru, formaţia zălăuană ar egala la punct echipa din judeţul Sibiu şi ar reintra în lupta pentru un loc în “careul de aşi”. Practic, confruntarea din această după-amaiză este şi derby pentru locul 4, iar Măgura pare a avea un uşor avantaj având în vedere că joacă în faţa propriilor fani.

Şi în meciul tur de la Zalău, echipa lui Alexandru Weber s-a predat foarte greu, dar în cele din urmă, HC Zalău a câştigat doar la un singur gol diferenţă, scor 28 – 27. Între cele două echipe au mai fost alte patru jocuri, iar de trei ori HC Zalău a câştigat fără probleme, în timp ce la ultima deplasare de la Cisnădie, din aprilie 2017, partida s-a terminat la egalitate, scor 22 – 22.De atunci însă, lotul echipei din judeţul Sibiu s-a schimbat major şi se regăsesc jucătoare cu experienţă precum Ada Moldovan, Ivana Bozovic, Oana Apetrei sau Cynthia Tomescu dar şi patru handbaliste din Brazilia, Larissa Araujo, Deonise Fachinello, Mariana Costa şi Larissa Da Silva.

La Cisnădie joacă şi trei handbaliste care au trecut pe la Zalău, Mirela Paşca, Dana Crap şi Roxana Gatzel, însă ultima nu va putea juca din cauza unei accidentări suferite la început de an.  Partida dintre Măgura Cisnădie şi HC Zalău se dispută azi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Cisnădie şi urmează să fie televizată de Digi Sport.


Miercuri, ora 18.00, Sala Polivalentă din Cisnădie: Măgura Cisnădie – HC Zalău


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL