Connect with us

Sporturi

Sălăjeanca Denisa Rolnic s-a remarcat și în emisiunea lui Măruţă, atât prin muzică, cât şi prin… mâncăruri tradiţionale! GALERIE FOTO şi VIDEO


Îmbrăcată în port popular, talentata interpretă de muzică populară a încântat telespectatorii cu melodia  “Spusu-mi-o frunza de nuc”, dar şi cu carisma ei remarcată şi de Cătălin Măruţă. Moderatorul nu a rezistat nici în faţa sărmăluţelor şi pâinii de casă făcute cu mânuţele solistei şi din care a mâncat chiar în timpul emisiunii  


Invitată în platoul emisiunii “La Măruţă” de la PRO TV, frumoasa interpretă de muzică populară din localitatea Iaz şi-a promovat videoclipul de la melodia “Spusu-mi-o frunza de nuc”, dar şi tradiţii din zona comunei Plopiş, acolo unde s-a născut.

“Este o nouă speranţă a muzicii populare româneşti, are 21 de ani, iubeşte copiii, tradiţiile strămoşeşti, este talentată, este frumoasă foc şi vine tocmai de la Zalău”, a fost caracterizarea făcută de Măruţă, în momentul în care sălăjeanca a intrat în platoul emisiunii.

Apariţia tinerei la emisiunea de vineri a fost aplaudată la scenă deschisă, iar Cătălin Măruţă a pupat-o de mai multe ori, precizând că… aşa se face la Bucureşti!

Sălăjeanca noastră nu a venit la PRO TV cu mâna goală, deoarece Denisa a intrat în platou cu un coş plin de bunătăţi tradiţionale din zona comunei Plopiş, trimis de Ligia-Alexandra Bodea – cea care este considerată cea mai tânără colecționară de obiecte tradiționale din țară şi care este proprietarul Muzeului de Artă Populară Ligia Alexandra Bodea din Iaz.

Aceasta nu a fost totul, deoarece invitata lui Măruţă a venit şi cu o oală de lut plină de sarmale şi cu o pâine făcută în cuptor, ca la mama acasă!

M-a ajutat puţin mama şi mătuşa, dar acestea cam eu le-am făcut. Sarmalele sunt cu păsat şi carne de porc, aşa tradiţional. Sunt delicioase. Sper să îţi placă”, a spus Denisa Rolnic.

Moderatorul emisiunii nu a stat mult pe gânduri. Mai întâi, a deschis oala cu sarmale, apoi a rupt pâinea în două şi, în timp ce tânăra le arăta celor de la televizor planurile ei, Măruţă mânca de zor!

Întrebată despre un model în carieră, interpreta a spus că un model este Cornelia Neaga – profesoara de la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, cea care i-a îndrumat paşii către folclor.

“Iubesc ceea ce fac şi încerc să iau ceea e mai bine de la toţi interpreţii. Generaţia de aur mă inspiră şi îmi place mult Maria Ciobanu.  Dar, interpreta care îmi place cu adevărat este… Andra, cea care cântă muzică uşoară, dar şi folclor”, a mai spus sălăjeanca, cea care în anul 2018 vrea să lanseze şi primul album, într-un concert în care speră să cânte alături de Andra!

Înainte de a cânta, Denisa a ţinut să îşi salute copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Pinochio” din Zalău, acolo unde ea este educatoare.

A venit şi momentul în care Denisa Rolnic a cântat. Cu această ocazie, ea şi-a promovat la PRO TV prima piesă din repertoriul personal, este vorba despre melodia “Spusu-mi-o frunza de nuc”, pentru care a şi turnat un videoclip la Muzeul de Artă Populară din Iaz şi care a avut un real succes la lansare, strângând 30.000 de vizualizări pe YouTube în doar câteva zile de la apariţie!

Pentru cei care nu o cunosc încă, interpreta din comuna Plopiş se poate mândri cu premii în ţară dar şi în străinătate, precum Marele Premiu la Festivalul Cântecului Popular “Elena Roizen” Ovidiu (jud. Constanţa); Marele Premiu al Concursului de Folclor “Elena Jurjescu” (Timiş), Premiul I la Concursul Naţional de Creaţie Populară “Tradiţii Silvanie” (Şimleu Silvaniei), Premiul I la Festivalul Internaţional pentru Copii (Chişinău) sau premiul I la un important festival de folclor din Serbia. 

 

Vezi aici şi emisiunea “La Măruţă” în care a fost invitată Denisa Rolnic 

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi