Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Un copil de 13 ani, împuşcat la o partidă de vânătoare


Puştiul era gonaş la o partidă de vânătoare ce se desfăşura pe un fond de vânătoare privat din judeţul Vaslui. La un momentat dat, el a intrat în bătaia puştilor şi a fost împuşcat accidental de cumnatul inspectorului-şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui!?


Un copil în vârstă de 13 ani a fost împuşcat vinerea trecută în timpul unei partide de vânătoare ce se desfăşura pe un fond de vânătoare privat din judeţul Vaslui.

Vânătorul care a împuşcat accidental minorul este nimeni altul decât cumnatul inspectorului-şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Deşi au trecut deja câteva zile, detaliile oficiale legate de împrejurările în care s-a produs fapta nu au fost făcute publice de autorităţile.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au confirmat evenimentul şi că bărbatul de 37 de ani care a tras cu arma şi l-a nimerit pe minorul de 13 ani este cumnatul inspectorului şef.

Surse neoficiale afirmă că băiatul provine dintr-o familie sărmană şi nu era singurul copil prezent la vânătoare. El ar fi mers împreună cu tatăl său la partida de vânătoare, ca gonaşi, urmând a fi remuneraţi pentru activitatea primită.

Lu un moment dat, gonaşii au realizat câteva bătăi, alungând mistreţii care se aflau înr-o zonă de stuf, iar minorul de 13 ani a ieşit stufăriş, în spatele porcilor.   Văzând să porcii mistreţi ies din stuf, vânătorul nu a mai aşteptat ca animalele să se îndepărteze şi a tras cu arma.

“Paznicul de vânătoare a realizat instructajul înaintea partidei de vânătoare, aşa cum se întâmplă înaintea fiecărei partide. Aduce la cunoştinţă ce se vânează în ziua respectivă, locul şi toate celelalte detaliile. Instruirea a avut loc, fiecare a semnat înainte de a începe vânătoarea. Nu a luat buletinele, să ia datele la fiecare în parte, însă acest lucru se întâmplă mai peste tot. Fiind dezvoltat, nu s-a gândit că este minor. Ei (gonaşii n.r.) vin pentru un ban, pentru o bucată de mâncare. Niciodată nu au fost probleme, este primul accident pe fondul nostru”, a spus proprietarul fondului forestier în care s-a întâmplat nenorocirea.

Copilul a fost transportat la spitalul de la Bârlad, dar apoi a fost trasnferat la spitalul din Iaşi, diagnosticul fiind plagă împuşcată cu fractură deschisă de femur.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Pescuit și Vânătoare