Connect with us

TENIS

Ioana Lung, dublă medaliată la Cupa de Iarnă de la Oradea!


Tenismena legitimată la Palatul Copiilor Zalău a fost de neoprit în competiţia de dublu, acolo unde a cucerit medalia de aur, făcând pereche cu Patricia Goina, în timp ce în competiţia de simplu, eleva lui Mihai Anca s-a clasat pe locul 3, obţinând medalia de bronz


Singurele sportive participante la Cupa de Iarnă de la Oradea şi care nu sunt legitimate la CSM Zalău au fost Ioana Lung, de la Palatul Copiilor Zalău şi Mara Geiger, de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei. Tenismena antrenată de Mihai Anca a avut un an 2017 foarte bun, cu multe trofee cucerite. Ei bine, iată că 2018 începe cu o confirmare a potenţialului mare şi al valorii de care dă dovadă tânăra speranţă a tenisului sălăjean.

Înscrisă la categoria de vârstă 14 ani, Ioana Lung  a fost favorita numărul 3 la câştigarea competiţiei. La această categorie de vârstă au mai participat alte trei sălăjence. Este vorba despre Mara Geiger, Andreea Peczer şi Cezara But. Din păcate, Geiger şi Peczer au părăsit competiţia încă după primul meci disputat, în timp ce Cezara But a obţinut un succes în primul tur, însă în sferturile de finală ale competiţiei a întâlnit-o pe Patricia Goina, favorita numărul 1, iar sălăjeanca a părăsit competiţia.

Ioana Lung a beneficiat de primul tur liber, iar în sferturi nu a avut nicio emoţie în faţa Biancăi Marinescu, pe care a învins-o în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 2, calificându-se în semifinale. Pentru accederea în marea finală, sportiva de la Palatul Copiilor Zalău s-a “luptat” cu prietena sa, Patricia Goina. Din păcate, sălăjeanca a pierdut duelul şi a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3 în proba de simplu.

Ioana Lung şi Patricia Goina au decis să facă pereche la dublu. Beneficiind de primul tur liber, cele două au câştigat partida din semifinale după ce perechea Oana Flonta – Vanessa Nocaci nu s-a prezentat la meci. În cealaltă semifinală, Andreea Peczer şi Ana Maria Coroiu au evoluat împotriva Biancăi Marinescu (Timişoara) şi Ana Maria Tornean (Hunedoara).

Din păcate pentru noi, cele din urmă au avut câştig de cauză şi a fost perechea care s-a luptat pentru locul 1 cu perechea Goina – Lung. Ioana Lung şi Patricia Goina au avut o evoluţie foarte bună în ultimul act şi au reuşit să se impună cu 6 – 4, 6 – 3 (10 – 8 în super tie-break) în faţa cuplului format de Marinescu şi Tornean.

Fără medalie la seniori

La categoria de vârstă seniori, CSM Zalău a avut doi reprezentanţi, este vorba despre Andrei Brisc şi George Băgărean. Cei doi au participat alături de alţi trei sportivi la această categorie de vârstă pe sistemul “fiecare cu fiecare”.

Cei doi au evoluat câte două meciuri, iar datorită faptului că Gabriel Liahovici s-a retras din competiţie, meciul direct dintre cei doi zălăuani s-a disputat în Zalău, Brisc având câştig de cauză, scor  6 – 0, 6 – 1. Chiar dacă ar fi trebuit să obţină o victorie prin neprezentare, arbitrul a decis ca Liahovici să câştige meciul cu Brisc, având în vedere că Brisc a anunţat primul că va pleca de la competiţie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS