Connect with us

FOTBAL

Romario Rus s-a despărţit de Olimpia Satu Mare


Mijlocaşul sălăjean a evoluat la gruparea sătmăreană încă din anul 2014, iar după patru sezoane petrecute în tricoul galben-albastru, Romario Rus şi-a reziliat contractul cu echipa pregătită de Zoltan Ritli, cauza principală fiind problemele mari financiare cu care se confruntă clubul din judeţul vecin


După ce în vara anului trecut, din fotbalul nostru sălăjean, dispărea FC Zalău, nici echipele din judeţele vecine nu par să aibă o soartă mai bună. Astfel, Olimpia Satu Mare este în moarte clinică, după ce Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis penalizarea clubului sătmărean cu 26 de puncte, pentru neplata jucătorilor, după ce înainte Olimpia a mai fost depunctată cu alte 12 puncte. În urma acestor depunctări, sătmărenii au ajuns la -15 în clasamentul Ligii 2, fără prea multe şanse de supravieţuire.

La fel cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la FC Zalău, Olimpia Satu Mare nu mai beneficiază de sprijin financiar din partea autorităţilor locale. Cu toate acestea, conform colegilor noştri de la Informaţia Zilei, preşedintele Istvan Merkli nu vrea să retragă Olimpia din campionat.

“Dacă nu avem obiect de lucru, bani, jucători, nu văd de ce am continua activitatea. Dar nu ne retragem. Oricum federaţia o să ne dea afară din campionat”, a spus Merkli.

În aceste condiţii, mai mulţi jucători au decis să-şi rezilieze contractele cu formaţia sătmăreană, căutându-şi alte angajamente. Într-o asemenea situaţie se află şi mijlocaşul sălăjean Romario Rus. Originar din comuna Rus, Romario a început fotbalul la Unirea Dej, însă talentul şi munca l-au recomandat către echipe din eşaloanele superioare. Astfel, în iarna lui 2014, mijlocaşul ajungea în curtea Olimpiei Satu Mare. Tânărul mijlocaş sălăjean promitea mult şi încă din primul sezon a reuşit să se impună şi în returul sezonului 2013-2014 a evoluat în 8 meciuri dintre care în 6 a fost folosit ca şi titular.

După acel retur excelent, Romario Rus s-a impus ca titular şi în sezonul următor, precum şi în următoarele. Din păcate, începând din sezonul trecut, Olimpia Satu Mare s-a confruntat cu probleme mari financiare şi în aceste condiţii mai mulţi jucători valoroşi au decis să “părăsească corbia”, nu a fost şi cazul mijlocaşului sălăjean.

În prima parte a acestui sezon, Romario Rus a fost din nou om de bază la Olimpia Satu Mare, iar din cele 17 meciuri în care a fost folosit, în 13 partide a intrat încă din primul minut, în total evoluând 1175 de minute. Totuşi, Olimpia Satu Mare a ajuns pe “muchie de cuţit” şi nu mai pare să aibă vreo şansă de supravieţuire, în condiţiile în care autorităţile locale nu mai sprijină financiar clubul sătmărean.

Prin urmare, Romario a decis să-şi rezilieze contractul cu formaţia sătmăreană şi în următoarea perioadă va semna cu o altă echipă. Mijlocaşul sălăjean are deja câteva oferte din ţară, însă speră la un contract în străinătate.

“Încă nu ştiu unde o să merg. Sunt în discuţii cu mai multe formaţii din ţară, dar şi din străinătate. Aştept să văd”, ne-a spus fotbalistul.

Astfel, după patru sezoane petrecute în tricoul Olimpiei Satu Mare, în care a strâns 94 de apariţii, din care 72 din postura de titular, evoluând 6.359 de minute, Romario Rus se desparte de clubul la care a făcut pasul spre Liga 2. Munca şi talentul îl recomandă pe mijlocaşul sălăjean, iar acesta mai devreme sau mai târziu îşi va găsi un angajament şi va reprezenta cu mândrie judeţul nostru.

Cât despre situaţia Olimpiei, ei bine, nu putem spune decât că este trist ceea ce se întâmplă. Să sperăm că nu va fi precum în cazul celor de la FC Zalău, iar o echipă de tradiţie, cum este Olimpia, nu va fi lăsată să moară.

În prezent, judeţul Satu Mare este reprezentat în ligile superioare de Olimpia, Liga 2, şi de Unirea Tăşnad, în Liga 3, formaţie pentru care evoluează şi zălăuanul Raul Stanciu.

464 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL