Connect with us

LIGA a III-a

EROU ŞI ÎN TIMPUL LIBER. Pompierul Vasile Gorgan a salvat un bărbat în vârstă de 50 de ani

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiază, în timp ce sălăjeanul nostru se afla în judeţul Cluj. În localitatea Baciu, sălăjeanul nostru a observat un bărbat ce se afla în inconştientă şi a iniţiat manevrele de resuscitare reuşind ca după aproximativ 15 minute persoanei să îi revină semnele vitale. Trebuie spus că pompierul este şi un jucător în Campionatul Judeţean de minifotbal, la echipa Bad Boys, iar în tinereţe a evoluat şi la Minerul Sărmăşag


Sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla în timpul liber, plt. adj. Vasile Gorgan Vasile de la ISU Sălaj a reușit să salveze o persoană aflată în stop cardiorespirator!

Astfel, în jurul orei 15.00,  în timp ce trecea prin localitatea Baciu, pompierul a sesizat că o persoană la marginea drumului se afla întinsă. Fără să stea pe gânduri, sălăjeanul nostru a evaluat victima, a constatat că era inconştientă şi a iniţiat manevrele de resuscitare reuşind ca după aproximativ 15 minute persoanei să îi revină semnele vitale.

Bărbatul, de aproximativ 50 de ani, a fost aşezat în poziţia de siguranţă, însă la scurt timp a intrat iarăşi în stop cardiorespirator, Vasile Gorgan – împreună cu un medic aflat întâmplător la faţa locului au reiniţializat manevrele de resuscitare cu succes.

Victimei i-au revenit semnele vitale şi a fost preluată de către un echipaj al ambulanţei sosit la faţa locului pentru transportul la spital.

“Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsăturile de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber. Îți mulțumim pentru curajul și implicarea de care ai dat dovadă pe parcursul misiunii de salvare!”, se spune într-un comunicat a celor de la ISU Sălaj.

Plt. adj. Gorgan Vasile  (n. 25 Ianuarie 1974) lucrează în cadrul Detaşamentului de pompieri Zalău al ISU Sălaj din anul 2007, unde a participat şi ca paramedic la misiuni medicale.

Tot în timpul liber, pompierul în vârstă de 44 de ani este şi un iubitor al “sportului rege” pe care l-a şi practicat în tinereţe la Minerul Sărmăşag, în echipa de juniori, dar o scurtă perioadă şi la echipa mare!

În ultimii ani, el a evoluat şi în Campionatul Judeţean de minifotbal de la Bazele Sportive “ONIX”, ultima dată fiind legitimat la formaţia Bad Boys. 

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercrui, 31 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA a III-a