Connect with us

FOTBAL

Claudiu Băican a ajuns în Liga a V-a!


Fostul portar de Liga I s-a despărţit în această iarnă de Unirea Tăşnad şi a ajuns la un acord cu Sporting Zalău. Interesant de spus că – la singura echipă de fotbal din municipiu, experimentatul goal-keeper va evolua în teren! Chiar şi aşa, el speră să promoveze, iar din sezonul viitor – împreună cu autorităţile locale, să pună umărul la revenirea Zalăului în Liga a III-a


Putem spune că Zalăul a avut o şcoală de portari destul de bună în ultimii ani, astfel că mai multe nume de goal-keeperi de la poalele Meseşului au ajuns în eşaloanele superioare. Unul dintre ei a fost Claudiu Băican, cel care s-a remarcat în ligile inferioare din Italia şi chiar a ajuns să apere poarta unei formaţii de primă ligă, este vorba despre Săgeata Năvodari.

Băican a jucat şi pentru FC Zalău de mai multe ori, iar ultima dată a lăsat o echipă de liga secundă, este vorba de Olimpia Satu Mare, pentru ca Zalăul să se bată la promovarea în Liga a II-a. Gruparea condusă de Ioan Morar s-a desfiinţat anul trecut, iar Băican a ajuns în Liga a III-a, la Unirea Tăşnad. În această iarnă, goal-keeperul în vârstă de 29 de ani s-a despărţit de sătmăreni şi a revenit acasă, aici unde soţia sa are o afacere profitabilă. În aceste condiţii, el a lăsat fotbalul în plan secund.

Ofertat şi de liderul Ligii a IV-a,  Unirea Mirşid - Băican a decis să continue fotbalul la Zalău şi recent a ajuns la un acord cu formaţia care în acest moment ocupă locul 4 în Seria VEST din Liga a V-a.

“Sper să mă descurc pe noul post, deoarece eu o să joc în teren ! De fapt, eu cred că voi face treabă şi, cel puţin în Liga a V-a, nu cred că va trebui să intru în poartă. Acum, la Sporting există doi portari buni, care pot să îşi facă treaba bine. Sper să promovăm şi ar fi frumos ca alături de echipă să vină şi Primăria municipiului, deoarece Zalăul are nevoie de o echipă cel puţin la nivelul Ligii a III-a”, ne-a declarat Claudiu Băican.

În ce priveşte faptul că a ajuns în Liga a V-a după ce acum câţiva ani evolua în prima scenă, fotbalistul a spus: “A fost ceva frumos, am câştigat bani şi faimă, am acumulat experienţă, dar totul s-a terminat. Acum nu mi se merită să mai merg de acasă pentru fotbal. Am o familie frumoasă şi împreună cu soţia avem o afacere la Zalău ce merge foarte bine. Mi-e suficient să joc fotbal, aşa, de plăcere”.

Mai trebuie spus că, pe lângă activitatea de la Sporting Zalău, Băican va mai avea şi alte legături cu “sportul rege”, deoarece el a preluat o grupă de copii de la CS Atletic.

 

 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. box

    26 January 2018 at 11:48

    are valoare… de liga a cincea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL