Connect with us

TENIS

Oana Flonta s-a impus la Cupa de Iarnă de la Oradea!


Eleva lui Constantin Carp de la CSM Zalău a avut un parcurs perfect la competiţia din judeţul vecin, reuşind să se impună în finală în faţa Vanessei Nocaci


În acest an, Oana Flonta a schimbat categoria de vârstă la care participă la competiţii, iar acest lucru pare să îi fie de bun augur. Tânăra tenismenă a avut o evoluţie bună la Campionatul Naţional de Iarnă de la Bucureşti, acolo unde a reuşit să treacă de calificări şi să ajungă pe tabloul principal.

După acea evoluţie bună, Flonta a participat în weekend la o nouă competiţie. Este vorba despre Cupa de Iarnă de la Oradea, unde a concurat tot la categoria de vârstă 12 ani, alături de alte 11 sportive.

Oana Flonta a beneficiat de primul tur liber, fiind favorit numărul 2 la câştigarea competiţiei. Astfel, sălăjeanca a evoluat direct în sferturile de finală ale competiţiei, unde s-a duelat cu Clara Păun, de la TC Aryana Timiş. Flonta nu a avut milă de adversară şi s-a impus categoric, scor 6 – 1, 6 – 0 pentru a accede în “careul de aşi” al competiţiei. În semifinale, forma bună a elevei lui Constantin Carp a continuat şi a trecut tot în două seturi şi de Andreea Barna, de la Iris Stei, scor 6 – 3, 6 – 2.

În ultimul act, Oana Flonta şi-a măsurat forţele cu favorit numărul trei a competiţiei, Vanessa Nocaci, de la Sănătatea Satu Mare. Nocaci a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei după ce a trecut în două seturi identice, scor 7 – 5, 7 – 5 de principala favorită, Anca Isac.

Ajunsă până în ultimul act, Oana Flonta a dat dovadă de mult curaj şi dorinţă de a câştiga şi nu i-a dat nicio şansă adversarei. Prin urmare, sălăjeanca a câştigat finala în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 3, fiind la primul titlu cucerit la categoria de vârstă 12 ani.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS