Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Braconaj pe Someş! GALERIE FOTO      


Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din oraşul Jibou a fost depistat de către jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou în timp ce pescuia ilegal. Pe lângă undiţa de 2,7 m   echipată cu mulinetă şi fir monofilament, 3 plumbi de 6 cm şi 4 ancore, asupra sa a fost depistată şi o plasă monofilament    


În urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, desfăşurate în ziua de 21.01.2018 de către jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, a fost depistată în flagrant o persoană de sex masculin care pescuia ilegal.

Persoana în cauză, un bărbat de 52 de ani din Jibou, a fost observată în jurul orei 16.00, pe malul râului Someş, în zona localităţii Jibou, în locul numit „Futohei Bolovani”, în timp ce pescuia prin metoda numită ,,greblare”. Bărbatul avea asupra lui o undiţă de pescuit de 2,7 m, echipată cu mulinetă şi fir monofilament, 3 plumbi de 6 cm şi 4 ancore (3 triple şi 1 dublă) cu dimensiuni cuprinse între 2,5 şi 4,5 cm, folosite pentru braconaj. Totodată, în urma percheziţiei autovehiculului aparţinând făptuitorului, a fost găsită o plasă monofilament (denumită popular „mireasă” sau „paraşută”), de aproximativ 2,5 m, care avea prins la un capăt o bucată de plumb de 3,5 cm.

Pe numele persoanei în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol în condiţiile art. 64 lit. „j” şi „k” din O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.”

Uneltele folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării, conform art. 66 din ordonanţa sus-menţionată, iar actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor.

Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, protejarea fondului piscicol fiind o permanentă preocupare a jandarmilor sălăjeni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Pescuit și Vânătoare