Connect with us

Sporturi

Eric Verdeș cucerește o medalie pentru secția de tenis de la CSM Zalău, după o pauză de opt ani!


După o absenţă de 10 ani, secţia de tenis de câmp de la CSM Zalău are din nou o nouă medalie de argint, obţinută de tânărul Eric Verdeş, la proba de dublu din cadrul Campionatului Naţional de Iarnă U 14. Ultima dată când Clubul Sportiv Municipal Zalău a obţinut o medalie de argint la un Campionat Naţional a fost Kiraly Iris, în 2008


Început de an excelent în tenisul sălăjean. Chiar dacă în ultimii ani, rezultatele tenismenilor din judeţul nostru au lăsat de dorit, întotdeauna a existat o speranţă că se poate mai mult, cu atât mai mult cu cât în judeţ au existat mereu jucători cu potenţial mare.

Totuşi, anul acesta s-au împlinit 10 ani de când tenismenii de la CSM Zalău nu s-au mai întors acasă cu o medalie de argint, atunci performanţa fiind reuşită de Kiraly Iris, în timp ce ultima medalie de bronz obţinută la Campionatele Naţionale datează din 2010, cucerită atunci de Alex Bretan.

Ei bine, această secetă a fost oprită de Eric Verdeş, o mare speranţă a tenisului sălăjean. Elevul lui Constantin Carp şi legitimat la CSM Zalău a avut o traiectorie ascendentă în 2017, culminată chiar şi cu o participare la o selecţie pentru lotul naţional.

Chiar dacă nu a rămas atunci în lot, acea experienţă l-a ajutat pe Eric Verdeş să acumuleze şi mai multă experienţă. Pe lângă acestea, zălăuanul munceşte mult la antrenamente, sub îndrumarea lui Constantin Carp, însă acesta se pregăteşte şi cu clujeanul Szabo Adrian.

Toţi aceşti factori au condus spre o mare performanţă izbutită de Eric Verdeş la Campioantul Naţional de Iarnă U 14 de la Bucureşti. Prin urmare, tânărul tenismen s-a întors acasă de la importanta competiţie cu o medalie de argint, cucerită în proba de dublu.

Înscris în proba de dublu, Eric Verdeş a făcut echipă cu Alexandru Giurea, de la CSS Petroşani, iar cei doi au început foarte bine turneul, obţinând o calificare uşoară în faza următoare a competiţiei, după ce au trecut cu 6 – 4, 6 – 4 de perechea George Cosma – Robert Guna.

Ajunsă în faza sferturilor de finală, perechea Giurea-Verdeş a funcţionat bine şi aici, iar după un prim set câştigat uşor, în cel de-al doilea, tenismenul sălăjean, alături de colegul său din Petroşani s-au impus la tie-break, pentru a obţine calificarea în semifinale.

Ajunşi în careul de “aşi”, cei doi nu s-au lăsat pradă emoţiilor, cu toate că au dat peste favoriţii numărul 1 la câştigarea competiţiei, Dan Duţă (CS Târgovişte) şi Dragoş Cazacu (CS Ştiinţa Constanţa). Verdeş şi Giurea au pierdut primul set, însă în următoarele două au luptat admirabil şi au reuşit să se impună pentru a obţine o calificare uriaşă în finală şi pentru a avea asigurată medalia de argint.

Meciul din ultimul act a fost unul demn de o finală, plin de suspans şi echilibru. Totuşi, Verdeş şi Giurea au fost nevoiţi să se recunoască învinşi de perechea Mihai Lungu – Zoltan Teszari, ambii de la CSM Oradea. Eric Verdeş a făcut o figură frumoasă şi în competiţia de simplu, însă după ce a trecut de primul tur de Cătălin Bercea, sportiv pe care l-a învins 6 – 0, 6 – 0, Verdeş a dat peste “revelaţia” Campionatului Naţional, Bryan Baltă, cel care l-a eliminat în primul tur pe favoritul numărul 4 şi care  l-a eliminat şi pe Eric Verdeş în turul următor.

“Mi-am dorit foarte mult această medalie şi să mai ieşim şi noi în faţă, pentru a nu rămâne în urmă faţă de celelalte secţii”, ne-a dezvăluit Constantin Carp.

 

Pentru această performanţă, nu ne rămâne decât să îi urăm mult succes în continuare şi putem spune că începutul a fost mai greu. De asemenea, toate costurile acestei participări la Campionatul Naţional au fost suportate de CSM Zalău.

“Rezultatul obţinut de Eric este unul foarte bun şi era oarecum de aşteptat să vină şi o medalie, mai ales că aceste munceşte foarte mult la antrenamente. Pe lângă că se mai antrenează cu Szabo Adrian în Cluj, Eric joacă mult şi cu Andrei Brisc şi Eugen Pînzar, precum şi Bogdan Cuceu şi pot spune că am contribuit cu toţii la această performanţă. Să sperăm că pe viitor, clubul să îl susţină şi mai mult pe Eric Verdeş în vederea participării la competiţiile importante”, a mai spus Constantin Carp.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi