Connect with us

Feminin

Naţionala României de fotbal feminin va efectua un stagiu de pregătire în Antalya!


„Tricolorele” pregătite de Mirel Albon se vor deplasa în Turcia la începutul lunii februarie pentru un stagiu de 10 zile, perioadă în care sunt programate şi câteva meciuri amicale. Nu doar Naţionala mare se va pregăti în Antalya, ci şi naţionala României U 17 va efectua tot un stagiu de 10 zile în vederea pregătiri pentru participarea la „Turul de Elită”


Mai este foarte puţin până la debutul „Turului de Elită” la U 17, ultimul turneu premergător Campionatului European şi la care va participa şi naţionala României U 17. „Tricolorele” pregătite de Alina Moraru fac parte din Grupa 1 de calificare, alături de Olanda, Belgia şi Portugalia, urmând ca meciurile din această grupă să se desfăşoare în perioada 23 – 29 martie, în Olanda.

România va debuta chiar împotriva ţării gazdă a meciurilor din Grupa 1, în 23 martie. Să spunem că în total sunt 7 grupe, iar câştigătoarele fiecărei grupe se vor alătura gazdei Turneului Final, Lituania, perioada de desfăşurare a competiţiei fiind 9 – 21 mai.

Astfel, pentru a fi cât mai bine pregătite pentru acest turneu, România U 17 va efectua un stagiu de pregătire în Turcia. Timp de 10 zile, în perioada 31 ianuarie – 9 februarie, elevele Alinei Moraru se vor pregăti în Antalya, perioadă în care, „tricolorele mici” vor efectua şi câteva partide amicale.

Nu doar Naţionala U 17 va efectua un stagiu de pregătire în Turcia. Astfel, în perioada 4 – 14 februarie, Naţionala mare se va pregăti tot în Antalya. Scopul acestui cantonament este acela da şansa cât mai multor tinere să impresioneze în vederea meciurilor din preliminariile Campionatului Mondial.

Datele desfăşurării stagiului de pregătire nu sunt de la FIFA, iar Mirel Albon nu va putea conta pe jucătoarele care evoluează la echipe din străinătate. În aceste condiţii, selecţionerul României va convoca multe jucătoare tinere, chiar şi de la Naţionala U 19, pentru a putea vedea ce jucătoare sunt pregătite să facă pasul către echipa mare şi a evolua în meciurile din preliminariile Campionatului Mondial.

Primul meci oficial pe care România îl va disputa în acest an va fi în deplasare, în Moldova, în 10 aprilie. În cadrul cantonamentului din Turcia, Naţionala mare va efectua mai multe meciuri amicale, care urmează să fie stabilite în următoare perioadă.

„O să avem la începutul lunii februarie un stagiu de pregătire în Antalya. Iniţial am vrut să îl organizăm în ţară, însă s-a anunţat vreme răcoroasă şi nu am fi putut să ne pregătim la parametri normali. Vor fi multe jucătoare noi în acest stadiu. Nu este dată FIFA, iar multe straniere vor lipsi. Cred că avem nevoie de o astfel de acţiune pentru a putea vedea cât mai multe jucătoare care pot face pasul către echipa Naţională. Noi ne-am bazat pe un lot restrâns de jucătoare şi în momentul în care ne-am confruntat cu accidentări sau suspendări, am avut probleme. Vreau ca pe viitor să avem o arie de selecţie mai mare”, a declarat Mirel Albon, pentru Sportul Sălăjean.

Chiar dacă mai sunt meciuri de disputat în preliminariile Campionatului Mondial, situaţia Naţionalei noastre nu este una roz, fiind în acest moment pe locul 4, la şase puncte în spatele primelor două clasate, Belgia şi Italia.

De altfel, şi Mirel Albon a remarcat faptul că scopul principal al acestui stagiu este selecţionarea jucătoarelor cu potenţial pentru construirea unei echipe puternice, care să obţină, în premieră, calificarea la un Campionat European.

„Eu unul sunt încântat că anul trecut am fost la Balaton Cup cu o selecţionată divizionară şi din acea selecţionată, Brigitta Goder a devenit titulară, iar Claudia Bistrian sau Andreea Herczeg, chiar şi Sandu Bianca au devenit prezenţe constante la echipa Naţională şi care până în acel moment mai rar făceau parte din lotul naţional. Sper ca acelaşi lucru să se întâmple şi după acest stagiu. Am convocat mai multe tinere şi de la U 19, care se vor antrena cu echipa mare. Teodora Meluţă este deja o confirmare, Melinda Nagy a jucat deja în preliminarii Campionatului Mondial, în Italia şi cu Moldova acasă şi sper ca şi alte jucătoare să facă pasul acesta şi împreună să construim un lot competitiv şi după aceea o echipă puternică cu care să prindem locul 2 şi play-off-ul pentru Campionatul Mondial, însă obiectivul meu principal este să construim o echipă puternică cu care să ducem hotărât la calificările pentru următorul Euro şi pentru prima dată în istorie să ne calificăm la un Campionat European”, a mai adăugat selecţionerul.

 

246 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin