Connect with us

Feminin

Mirel Albon, antrenor Olimpia Cluj: „Până în momentul de faţă nu am realizat niciun transfer. Vom căuta să promovăm jucătoarele din pepiniera proprie”


Deşi a rămas fără mai multe jucătoare importante în ultima perioadă, multipla campionă a României nu s-a gândit să aducă alte jucătoare pentru a le înlocui pe cele plecate, iar tehnicianul clujencelor consideră mult mai importantă promovarea tinerelor talente din propria pepinieră


Olimpia Cluj este fără doar şi poate cea mai bună echipă din fotbalul feminin românesc. Pe lângă multiplele trofee cucerite de-a lungul anilor, gruparea clujeană reprezintă şi o rampă de lansare a jucătoarele către fotbalul mare.

Astfel, în ultima perioadă, de la Olimpia mai multe fotbaliste au ajuns la echipe importante din campionatele puternice ale Europei. Aici ne referim în special la Ştefania Vătafu şi Adina Giurgiu. Ambele au plecat sub formă de împrumut până în vară la UDG Tenerife, respectiv la Sassuolo. Prin urmare, cele două au lăsat duelurile cu Heniu Prundu Bârgăului şi Vasas Femina Odorhei, pentru cele cu FC Barcelona, Atletico Madrid sau Juventus.

Totuşi, dacă mergem puţin mai în urmă, mai în toamna această, de la Olimpia Cluj au plecat şi Lidia Havriştiuc şi Alexandra Lunca. Dacă prima a decis să renunţe pentru moment la fotbal, contractul Alexandrei Lunca a exipirat după meciul cu FC Rosengard din Liga Campionilor.

Tot la capitolul plecări trebuie notată şi cea a Elenei Răduc. Deşi a venit în vara trecut la gruparea din oraşul de pe Someş, fotbalista nu a putut „împăca” fotbalul cu facultatea, iar conducerea clubului a decis să se despartă de aceasta.

De asemenea, contractele americancelor Jillian McVicker şi Hannah Leinert au expirat, iar cele două au suferit şi accidentări, fiind nevoite să recurgă la intervenţii chirurgicale la genunchi, fiind în continuare în Statele Unite ale Americii. Totuşi, între fotbalistele americance şi conducere există şi discuţii pentru prelungirea înţelegerilor.

Cu toate acestea, Olimpia Cluj nu a realizat niciun transfer până în momentul de faţă, iar pentru clubul clujean, promovarea tinerelor jucătoare din propria pepinieră reprezintă o prioritate.

„Până în momentul de faţă nu am realizat niciun transfer şi probabil nici nu vom realiza în această pauză competiţională şi ne gândim să promovăm cât mai multe jucătoare din academia proprie. După ce vom vedea de ce buget vom beneficia în acest an, o să ne facem o strategie pentru Champions League. Probabil vom încerca să ne găsim jucătoare încă din primăvară pentru a fi sigur că acestea vor veni în vară la Olimpia. În rest, vom căuta să promovăm jucătoarele din pepiniera proprie şi să construim în timp o echipă puternică, cu fete crescute în spiritul Olimpiei şi care să fie dedicate clubului”, a spus Mirel Albon, pentru Sportul Sălăjean.

 

 

 

215 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin