Connect with us

HANDBAL

HC Zalău vrea şi prima victorie în campionat din 2018


Gruparea de sub Meseş joacă în ultima deplasare a turului la Galaţi, unde întâlneşte o echipă incomodă, care în acest campionat a mai învins în propriul “fief” formaţii tari precum Dunărea Brăila, Măgura Cisnădie şi Corona Braşov


În această perioadă, HC Zalău este obligată să lupte pe două fronturi, atât în Cupa EHF, cât şi în campionat. În aceste condiţii, gruparea de sub Meseş joacă meciuri oficial la un interval scurt de timp, iar miercuri va bifa al patrulea meci în decurs de 10 zile.

De data aceasta, formaţia condusă de Gheorghe Tadici va juca în campionat la Danubius Galaţi, zălăuancele având parte de o deplasare lungă şi pentru acest joc. Însă, pentru ca oboseala să nu fie atât de mare, delegaţia Zalăului a plecat spre Galaţi încă de luni şi a înoptat la Cheile Grădiştei, care poate fi considerată a doua casă pentru gruparea de sub Meseş, având în vedere că zălăuancele se pregătesc în toate cantonamentele în această locaţie.

Partida cu Danubius Galaţi contează pentru penultima etapă a turului şi este un meci cât se poate de important  pentru ambele grupări. Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici vrea să obţină şi prima victorie în campionat din 2018, pentru a nu pierde contactul cu primele locuri, în timp ce Danubius Galaţi este în zona periculoasă a clasamentului şi ocupă locul 10 cu patru victorii în primele 11 etape.

Ambele formaţii au pierdut în runda de săptămâna trecută. Dacă gruparea gălăţeană a fost învinsă la Cluj-Napoca de Universitatea, HC Zalău a pierdut pe teren propriu cu CSM Bucureşti, însă a lăsat o impresie bună.

Cele două formaţii s-au întâlnit de două ori până acum, în sezonul trecut, iar HC Zalău a câştigat ambele jocuri, 24 – 18 la Galaţi şi 35 – 17 la Zalău. Însă, faţă de anul trecut, gruparea antrenată de Valeriu Costea a crescut în valoare şi ca dovadă sunt  cele patru victorii de pe teren propriu, dintre care trei cu echipe importante ale campionatului, precum Dunărea Brăila, Corona Braşov şi Măgura Cisnădie.

Înaintea acestui joc HC Zalău este favorită, însă zălăuancele ar putea acuza o stare de oboseală după cele trei jocuri disputate într-o săptămână, dar şi după două deplasări lungi, la Larvik şi la Galaţi.

Partida va începe la ora 16.30, în Sala Polivalentă Dunărea din Galaţi şi va fi arbitrată de un cuplu de arbitri din Bucureşti format din Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu, în timp ce observator din partea Federaţiei Române de Handbal a fost delegat Paul Anton, din Iaşi.

La acest meci va avea loc şi o acţiune caritabilă, iar cei prezenţi la sală pot dona sume de bani pentru  Gabriela Artene, fosta glorie a handbalului gălăţean , campioană cu Oltchim, care traversează o perioadă de cumpănă, fiind diagnosticată cu o tumoare în zona urechii ce necesită intervenţii chirurgicale în străinătate.

Azi, ora 16.30, Sala Polivalentă Dunărea din Galaţi: HC Danubius Galaţi – HC Zalău

 


Declaraţie înainte de meci:

Gheorghe Tadici – manager HC Zalău: “Avem din nou o săptămână foarte încărcată, cu o deplasarea la Galaţi, unde ne aşteaptă un meci greu. Apoi, la întoarcere vom pierde o noapte în microbuz, după care avem o zi de pauză, iar vineri o luăm din nou la drum lung, de vreo 16 – 17 ore până la Most. Este o perioadă grea, dar încercăm să o gestionăm cât mai bine. Problema este că jucăm cu anumite jucătoare timp de 60 de minute, iar primele 3 – 4 rezerve nu rezolvă jocul cum ar trebui, în special în apărare. Ne trebuie prospeţime şi timp  pentru ca să îşi mai revină jucătoarele”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL