Connect with us

ATLETISM

George Guşet, aproape de podium la Campionatul Naţional de sală!

Atletul de la CSM Zalău a terminat pe locul 4 Campionatul Naţional de sală, de seniori şi tineret

Găzduită la Sala de atletism, din Complexul Sportiv National “Lia Manoliu”, din Bucuresti, competiţia a fost dotată cu “Cupa de Cristal”.

La start, Campionatului Naţional de sală au fost sportivi de la peste 70 de cluburi din ţară, la toată ramurile. Din judeţul Sălaj, la “naţionale” a fost doar un singur sportiv, adică George Guşet (22 ani), de la CSM Zalău, la aruncarea de greutate.
 

La startul concursului de greutate, programat pentru vineri seară, au fost 12 sportivi, de la 8 cluburi. La final, atletul de la CSM Zalău a ocupat locul 4, cu o aruncare ce a măsurat 15.75m. Câştigătorul concursului a fost Mihai Liviu Grasu (Dinamo Bucureşti), care a aruncat bila peste 19 metri, mai exact 19.15m! Pe locul 2 a fost Laurenţiu Florin Popa (CSM Giurgiu), cu 18.45m,  iar podiumul a fost “închis” de juniorul Andrei Gag, de la CSM Arad, cu 16.93m.
 

Să spunem că recordul României la aruncarea greutăţii este deţinut de către Gheorghe Guşet cu o aruncare de 21.04m şi datează din anul 2006! Tot tatăl lui George Guşet deţine şi recordul la tineret, adică 19.35m, iar rezultatul lui datează din anul 1990, astfel că niciun alt sportiv din ţară nu a mai reuşit o astfel de aruncare, de 22 de ani! 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM