Connect with us

BOX

SPECIAL. Adrian Popuţea: “De vreo trei-patru ani mă tot pregătesc să mă las, dar nu pot şi am demonstrat că mai am un cuvânt greu în boxul românesc”


Aflat la vârsta de 32 de ani, “ultimul mohican” dintre seniorii secţiei de box de la CSM Zalău ţine încă drapelul ridicat. Deşi în toamna anului 2016 se gândea serios la retragere, pugilistul a cucerit anul trecut Cupa României la categoria sa, dar a devenit şi vicecampion naţional. Aceste medalii l-au propulsat pe locul 2 în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului!


Anii la rând, pugilismul din Sălaj a fost în prim-plan la Campionatele Naţionale. Din păcate, în ultima perioadă, cel puţin la nivel de seniori, judeţul nostru trăit doar din amintiri şi din rezultatele realizate de Adrian Popuţea (n. 20 Aprilie 1986).

Altfel spus, pugilistul poate fi considerat ultimul “mohican” de la CSM Zalău, având în vedere că elevul maestrului Ioan Dragoş este nelipsit de pe podiumurile Naţionalelor de seniori începând din anul 2005!

Singura sincopă a fost ediţia din anul 2016, când sălăjeanul s-a înscris la o altă categorie de greutate. În aceste condiţii, el nu a mai fost desemnat cap de serie şi în fazele preliminarii a încrucişat mănuşile cu redutabilul Mihai Nistor, nimeni altul decât campionul mondial al categoriei, cel care fusese şi singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro!

Eşecul prematur de la Naţionale l-a mâhnit pe Popuţea, astfel că după terminarea competiţiei el a luat în calcul şi o retragere din activitate.

“Sper ca această înfrângere să mă facă să văd cât de dependent sunt de box ca şi sportiv, având în vedere dorinţa mea de a mă apuca de antrenorat. Sigur, în acest moment mă aflu şi sunt imperiul sentimentelor de după Naţionale, dar recomandările prietenilor şi ale familiei sunt acelea de a urma o nouă carieră. Aştept să  treacă puţin timpul, ca să gândesc mai la rece şi apoi voi lua o decizie asupra viitorului meu”, spunea pugilistul după Naţionalele din anul 2016.

Până la urmă, dragostea faţă de box a câştigat şi Adi Popuţea a continuat activitatea, nu cu puţine sacrificii. Până la urmă, sportivul de la CSM Zalău şi-a văzut recunoscută munca depusă de la sala de antrenamente şi cea din ring, astfel că în luna aprilie a anului trecut el a cucerit medalia de argint la Cupa României de la Bacău, pentru ca în luna noiembrie,  la Circul Globus din Bucureşti, să devină vicecampion naţional la categoria +91 kg!

Cele două performanţe l-au propulsat pe pugilist şi în topurile de final de an. Astfel, elevul lui Ioan Dragoş s-a clasat pe locul secund în clasamentul de la CSM Zalău, aceeaşi poziţie fiind ocupată de Popuţea şi în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului, în probele olimpice!

Performanţele din anul 2017, dar şi nominalizările din topurile celor mai buni sportivi i-au mai readus optimismul, dar şi zâmbetul pe buze pe pugilistului. Acum, la început de an, Adi Popuţea vrea să arate că numele său mai înseamnă ceva în boxul din România.

“De vreo trei-patru ani mă tot pregătesc să mă las, dar încă nu pot. Şi în anul 2017, am demonstrat că mai am un cuvânt greu în boxul românesc şi rezultatele din ring mă ţin în top. Deşi am deja 32 de ani, parcă mă simt mai puternic! Din păcate, nu poţi face performanţă, când tu trebuie să şi munceşti pentru a te întreţine pe tine şi pe familia ta. Totuşi, boxul face parte din viaţa mea, astfel că am şi început pregătirea pentru anul 2018, când vreau să cuceresc o medalie ca sportiv, dar şi una-două medalii ca antrenor. Pentru rezultatele realizate anul trecut, nu pot decât să mulţumesc pentru susţinere conducerii de la CSM Zalău, maestrului Ioan Dragoş şi celor de la Prosecco & Wine”, spune Adrian Popuţea pentru Sportul Sălăjean, acum la început de an.

 

Adrian Popuţea: “Aştept oportunităţi pentru ca mă implica mai mult şi în cariera de antrenor”

Cum Sărbătorile de Iarnă au trecut, Popuţea a început antrenamentele ca sportiv, dar şi ca antrenor, având în vedere că el îl ajută de ceva timp pe Ioan Dragoş, având contract de voluntariat cu CSM Zalău.

“Împreună cu maestrul Dragoş încercăm să promovăm talente din judeţul în arta pugilismului. Din păcate, aria selecţie este foarte redusă şi destul de puţini tineri vin spre box. Eu aştept oportunităţi pentru ca mă implica mai mult şi în cariera de antrenor, deoarece visez să duc tineri până pe podiumurile Naţionalelor şi Europenelor!  Sper să pot fi plătit şi eu ca antrenor şi atunci o să mă implic şi eu mult mai mult în această activitate”, a mai spus multiplul medaliat.

Până atunci, el pune accentul pe cariera de sportiv, astfel că în luna martie va participa şi la primele meciuri de pregătire.  În luna mai va avea loc Cupa Românei, iar în luna octombrie vor avea Naţionalele.

 

Mai multe pe acest subiect și în ziarul de miercuri, 10 ianuarie. 

245 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX