Connect with us

HANDBAL

Alina Czeczi devine şi antrenoare!


În paralel cu cariera de sportivă, handbalista originară din Zalău se va ocupa începând din acest an şi de pregătirea unei grupe de junioare de la HC Dunărea Brăila


De când joacă la Dunărea Brăila, Alina Czeczi (Vâtu) a avut performanţe notabile, iar în anul 2014 a cucerit medalia de bronz cu echipa de la Dunăre, pentru ca în stagiunea trecută să devină vicecampioană naţională.

În acest sezon, zălăuanca este şi golghetera echipei, iar recent a fost cea mai bună marcatoare la turneul amical organizat de către Dunărea Brăila, fiind desemnată golghetera competiţiei.

În semn de respect pentru evoluţiile sale, conducerea i-a pregătit o surpriză chiar la început de an, astfel că Alina Czeczi a fost numită antrenoare la grupa de junioare IV de la Dunărea Brăila, post pe care handbalista l-a şi acceptat.

Încercăm o nouă formulă de pregătire a fetelor de la grupele de junioare și minihandbal. Am discutat cu Gabriella Szucs, care urmează să se ocupe de pregătirea fetelor. Gabriella Ibolya Szucs le va avea alături pe Alina Ramona Vătu și Iryna Shutska Burtea. O să fie trei fete care sunt jucătoarele HC Dunărea și având în vedere că noi suntem club de handbal feminin și fetele se pot apropia mai ușor și poate există o colaborare mai bună. Cred eu că o se reprezinte interes pentru părinți pentru că HC Dunărea nu percepe taxe pentru copiii care vin la noi, iar clubul le oferă și echipamentul de joc”, a spus președintele clubului, Marius George Caranica.

Handbalista a declarat că această nouă activitate este o mare provocare şi speră să facă treabă.

“Am răspuns pozitiv la propunerea conducerii, fiindcă le cunoşteam pe aceste junioare cu care am mai lucrat când erau pregătite de un alt antrenor pe care eu îl ajutam la antrenamente. Am prins drag de fete şi îmi place ceea ce fac. Îmi doresc să fac faţă acestei noi provocări şi sper să le învăţ cât de multe. Sper ca fetele să fie ascultătoare şi muncitoare, deoarece prin disciplină, muncă şi seriozitate vor ajunge acolo unde îşi doresc. Le doresc mult succes, iar părinţilor le transmit să aibă puţină răbdare, deoarece şi pentru mine este o nouă provocare acest început. Promit că îmi voi da toată silinţa pentru copiii lor”, ne-a declarat Alina Vâtu, cea care de luni a şi început antrenamentele cu junioarele.

Tot de la începutul acestui an, conducerea clubului a mai decis ca de grupa de minihandbal să se ocupe Gabriella Szucs, împreună cu internaţionala din Ucraina – Iryna Shutska.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL