Connect with us

HANDBAL

HC Zalău rămâne pe locul 7 şi după înfrângerea cu CSM Bucureşti. REZULTATELE etapei a XI-a şi CLASAMENTUL din Liga Naţională


Gruparea de sub Meseş a fost însă egalată la puncte de Dunărea Brăila, care a produs surpriza etapei şi a câştigat pe terenul celor de la Corona Braşov


Liga Naţională de handbal feminin s-a reluat miercuri după-amiază, după o pauză de aproape două luni.

La primul meci de pe teren propriu din 2018, HC Zalău a avut un adversar redutabil şi s-a duelat cu CSM Bucureşti. Cu toate că a avut în faţă cea mai galonată echipă din România, care are în lot jucătoare extrem de valoroase, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a făcut faţă cu brio timp de 40 de minute. În prima repriză, zălăuancele au condus de mai multe ori, dar până la urmă, diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul în ultimele 20 de minute, iar campioana României s-a impus la şase goluri diferenţă.

Şi după această înfrângere, HC Zalău a rămas pe locul 7, însă a fost egalată de Dunărea Brăila, formaţie care a reuşit surpriza rundei. În deplasarea de sub Tâmpa, gruparea antrenată de Florentin Pera s-a impus la o diferenţă de două goluri şi a ajuns să contabilizeze 16 puncte după 11 etape.

Celelalte fruntaşe ale campionatului au reuşit victorii importante în prima rundă din acest an. HCM Rm. Vâlcea a trecut la o diferenţă de trei goluri pe teren propriu de CSM Roman, iar SCM Craiova s-a impus şi mai clar în disputa cu Rapid Bucureşti.

Măgura Cisnădie continuă să uimească în acest campionat şi se clasează pe locul 4 şi după etapa a XI-a. Miercuri, în deplasarea de la CSM Bistriţa, formaţia antrenată de Alexandru Weber a obţinut o victorie importantă, la o diferenţă de două goluri, însă a condus de o manieră clară jocul, mai ales în prima repriză pe care a încheiat-o în avantaj de şase goluri.

În ultimul meci al rundei, Universitatea Cluj a bifat a doua victorie a sezonului reuşind să se impună în faţa celor de la Danubius Galaţi. Clujencele continuă însă să ocupe penultimul loc, dar au ajuns la opt puncte şi încep să spere la evitarea locurilor retrogradabile.

Etapa a XII-a, penultima din tur se joacă sâmbătă şi duminică, dar HC Zalău va juca partida de la Danubius Galaţi doar miercuri, având în vedere că la final de săptămână este angrenată în cupele europene, urmând să joace pe teren propriu cu suedezele de la H 65 Hoors.

 

Rezultatele etapei a XI-a:

HCM Rm. Vâlcea – CSM Roman 22 – 19 (12 – 11)

SCM Craiova – Rapid Bucureşti 29 – 24 (13 – 12)

CSM Bistriţa – Măgura Cisnădie 26 – 28 (11 – 17)

CSM Slatina – AHCM Slobozia 19 – 24 (24 – 30)

HC Zalău – CSM Bucureşti 24 – 30 (14 – 16)

Corona Braşov – Dunărea Brăila 31 – 33 (16 – 16)

”U” Cluj – Danubius Galaţi 32 – 26 (12 – 10)

 

Clasament Liga Națională feminină

 

Etapa a XII-a se dispută după programul:

Rapid Bucureşti – CSM Bistriţa – sâmbătă, ora 16.00 – TVR2

Dunărea Brăila – CSM Bucureşti – sâmbătă, ora 17.30 – Digi

CSM Roman – CSM Slatina – duminică, ora 11.00

AHCM Slobozia – ”U” Cluj – duminică, ora 16.30 – TVR 1

Măgura Cisnădie – HCM Rm. Vâlcea – duminică, ora 20.00 – Digi

Danubius Galaţi – HC Zalău – miercuri

Corona Braşov – SCM Craiova – joi

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in HANDBAL