Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, de la egal la egal cu CSM București mai bine de o repriză


Chiar dacă a pierdut duelul cu campioana României la o diferență de șase goluri, formația antrenată de Gheorghe Tadici a lăsat o impresie bună publicului, iar în prima repriză a condus de patru ori! Până prin minutul 40, jocul a fost echilibrat, dar în ultimele 20 de minute, Cristina Neagu și compania și-au arătat valoarea și s-au desprins decisiv, iar CSM București a obținut a 11-a victorie consecutivă din campionat


Având în vedere că sub Meseș a venit cea mai galonată echipă de handbal din România, care în 2016 a câștigat Liga Campionilor, lumea a luat cu asalt Sala Sporturilor, iar biletele s-au vândut precum pâine caldă și s-au epuizat în câteva ore!

Cu o sală arhiplină, fetele de la HC Zalău s-au motivat și mai tare în fața celor de la CSM București, deși între cele două echipe este o diferență mare de valoare, dar mai ales de buget. Astfel, zălăuancele au început curajos și au deschis scorul prin Ana Maria Draguț, iar Roxana Rob a avut șansa să facă 2 – 0 dar aruncarea sa de la 7 m a fost parată de Paula Ungureanu.

În minutul 5, HC Zalău a condus cu 2 – 1, în timp ce oaspetele au preluat conducerea sub Meseș abia în minutul 8. La scurt timp, CSM București s-a desprins la două goluri, dar Zalăul a ținut aproape și prima repriză a fost extrem de echilibrată.

După 15 minute, scorul era 7 – 8,  ca în minutul 20, HC Zalău să reușească din nou egalarea prin Ana Maria Dragut. Internaționala de la HC Zalău și-a adus echipa în avantaj în minutul 22, (12 – 11) deși în acel moment, echipa sa juca în inferioritate. La faza următoare, Paula Vișan a încercat să înscrie din poartă în poartă, iar gazdele au irosit o nouă șansă de a conduce campioana cu două goluri.

Cu cinci minute înainte de pauză, Valentina Panici a fructificat o acțiune bună și scorul era 13 – 12, însă în finalul reprizei CSM București a reușit să se desprindă la două goluri. De la 14 – 14 în minutul 26, la vestiare s-a intrat cu 14 – 16, HC Zalău evoluând în ultimele secunde cu două jucătoare mai puțin. Și-a intrat în rol și brigada de arbitri, iar Trif a fost eliminată 2 minute, o eliminare de două minute fiind acordată și pentru antrenorul Gheorghe Tadici.

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului, iar în primele 10 minute, CSM București nu a reușit să se desprindă de tânăra echipă a Zalăului. Abia în minutul 40, campioana României a reușit să conducă la o diferență de patru goluri, (19 – 23) moment în care Tadici a cerut time-out. Fetele sale nu au mai fost atât de lucide la construcție, au făcut multe greșeli în apărare, iar CSM București a condus și la șase goluri în minutul 45, (19 – 25).

În ultimul sfert de oră, Cristina Neagu a reușit câteva execuții demne de cea mai bună jucătoare a lumii, iar în final s-a terminat 24 – 30, după ce Bazaliu a înscris de la 7 m. O înfrângere după care spectatorii nu au plecat dezamăgiți de la sala sporturilor având în vedere că au văzut un joc bun al elevelor lui Tadici. Iar acest lucru nu face altceva decât să dea încredere pentru partida de duminică, când HC Zalău va juca tot acasa cu suedezele de la H 65 Hoors, în al doilea meci din Grupa D a Cupei EHF.

 

HC Zalău – CSM București 24 – 30 (14 – 16)

HC Zalău: Paula Vișan, Raluca Kelemen – Ana Maria-Dragut (6), Roxana Rob (5), Valentina Panici (5), Larisa Tamaș (4), Diana Nichitean (2), Raluca Crap (1), Dana Abed-Kader (1), Cristiana Nica, Andrada Trif, Sabrina Lazea, Claudia Constantinescu, Andreea Stângă și Ana Ciolan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

CSM București: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic – Cristina Neagu (9), Oana Manea (5), Line Jorgensen (4), Iulia Curea (3), Aneta Udriștioiu (2), Marit Malm Frafjord (2), Gnonsiane Niombla (2), Bianca Bazaliu (1), Amanda Kurtovic (1), Majda Mehmedovic (1), Sabina Jacobsen, Camille Ayglon-Saurina și Nathalie Hagman. Antrenor: Helle Thomsen

142 Vizualizari
1 Comment

1 Comment

  1. Radu Tamas

    11 January 2018 at 11:05

    Arbitraj de tot rasul, parca CSM Buc juca la ele acasa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL