Connect with us

FOTBAL

O nouă ediţie de succes a Memorialului „Radu Gog”. Maior Istvan şi Nicolae Şandor, cei mai buni jucători ai competiţiei. VEZI GALERIA FOTO de la FESTIVITATEA DE PREMIERE


La finalul competiţiei de minifotbal din cadrul celui mai mare eveniment caritabil organizat în judeţul nostru, organizatorii au oferit şi premii individuale în cadrul unei festivităţi de premiere


La fel cum ne-am obişnuit în fiecare început de an, în judeţul Sălaj se organizează Memorialul “Radu Gog”, în memoria fostul arbitru Radu Gog, care a decedat în urma unui tragic accident rutier ce a avut loc în noaptea din 4 spre 5 ianuarie 2003. La fel ca şi anul trecut, evenimentul caritabil a fost organizat de Asociaţia Club Sportiv Cavalerii, în colaborare cu Primăria Zalău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj. Începând cu această ediţie, Primăria Zalău a pus la dispoziţie sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău organizatorilor competiţiei în mod gratuit.

În cadrul Memorialului se organizează o competiţie de minifotbal, fiind cea mai veche astfel de competiţie organizată în judeţul nostru, iar banii care se strâng urmează să fie donaţi către familia răposatului Radu Gog. În urmă cu câţiva ani, în cadrul acestui eveniment a apărut şi o licitaţie, în care doritorii pot licita pentru diverse tricouri ale unor sportivi consacraţi. Să spunem că de la an la an, Memorialul “Radu Gog” este un eveniment într-o continuă creştere, de la numărul de echipe înscrise şi până la numărul de tricouri pentru care pot licita doritorii.

La ediţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 22 de echipe, 16 fiind la categoria open, la fel ca şi anul trecut, iar 6 la categoria old boys. Cele 16 echipe de la open au fost împărţite în patru grupe, în timp ce echipele de la old boys au fost împărţite în două grupe. În faza grupelor s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare.

Dueluri echilibrate şi pline de suspans în faza grupelor

Vineri după amiază a debutat competiţia de minifotbal de la ora 17.00. Duelul care a deschis oficial ediţia a XIV-a a Memorialului “Radu Gog” a fost cel dintre Cipricom şi  Kamikaze Cluj, nu înainte de a se ţine şi un moment de reculegere în memoria celui care a fost Radu Gog. Revenind la competiţia de minifotbal, ei bine, în Grupa A, Cipricom nu a avut nicio emoţie şi a reuşit să se impună în toate partidele pe care le-a disputat, iar primul marcator al ediţiei din acest an a fost Flaviu Porumb, jucătorul celor de la Cipricom.

Dacă gruparea condusă de Ciprian Pop nu a avut nicio emoţie în lupta pentru locul 1 în grupă, pentru locul secund a fost mare bătaie, iar Info Plus, Cetatea Bavaria Buciumi şi Kamikaze Cluj s-au luptat pentru cel de-al doilea loc care permitea calificarea în fazele superioare ale competiţiei. În cele din urmă, formaţia condusă de Dan Lucaciu a obţinut calificarea, deşi toate echipele aveau câte o victorie, Cetatea a beneficiat de un golaveraj mai bun.

În Grupa B, trei echipe de nivel apropiat s-au luptat pentru primul loc care în cele din urmă i-a revenit echipei TDI, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, în timp ce pe locul secund s-a clasat Olimpic Bocşa, cea care a trecut de Someşul Someş Odorhei, în timp ce AS Cavalerii a fost singura formaţie fără victorie.

Unii au uitat scopul competiţiei

Din păcate, unii dintre participanţii la acest eveniment au uitat scopul caritabil al competiţiei, iar încă din prima zi au existat scăpări, atât pe “băncile tehnice” ale echipelor, cât şi în teren. Exemplele negative din acest an sunt Sergiu Pop, de la Cetatea Bavaria Buciumi, cel care a avut o comportare violentă asupra arbitrului, el fiind suspendat pentru următoarele jocuri. L-a fel s-a întâmplat şi în cazul lui Raul Stanciu. Fotbalistul zălăuan ne-a obişnuit cu calităţile sale tehnice, însă la Memorialul “Radu Gog”, acesta s-a remarcat printr-un gest nesportiv asupra arbitrului Ioan Păuşan, pe care l-a prins de ceafă. În ceea ce privesc “băncile tehnice” ale echipelor, Marius Cozma, antrenorul celor de la Cipricom la old-boys a fost suspedat câteva jocuri, după mai multe proteste la adresa arbitrilor.

Totuşi, trecând peste aceste mici “ieşiri în decor”, competiţia a continuat în ritmul în care ar fi trebuit să se desfăşoare.  Astfel, Sporting Zalău s-a descurcat excelent şi fără Raul Stanciu şi echipa condusă de Alin Pop a câştigat grupa C, în timp ce HNH 1919 Cluj a ocupat locul secund. În grupa D, Dia Guard Divino şi Aditab au făcut legea. Formaţia condusă de Flore Pop de pe margine a obţinut victorii pe linie, clasându-se pe locul1, după o victorie cu 3 – 1 obţinută sâmbătă seara în faţa celor de la Aditab. TenarisSilcotub şi U Cluj nu au pus niciun pericol celorlalte două formaţii, iar disputa directă dintre cele două echipe nu a mai avut loc, având în vedere că echipa clujeană a plecat mai repede acasă.

Lexus Euro Dezmembrări, dezamăgirea competiţiei la old-boys

În acest an, la categoria de vârstă old-boys s-au înscris 6 echipe, însă au lipsit nume precum Minerul Sărmăşag, Armătura Zalău sau Sănătatea Cluj. Sigur, Armătura Zalău s-a reunit recent la Baza Sportivă “Titan” din municipiu, însă a spus “pas” de această dată Memorialului “Radu Gog”. Cu toate acestea, cel şase echipe au fost de valori apropiate, iar grupele au fost de “foc”. În grupa E s-au întâlnit Lexus Euro Dezmembrări, Ady Com şi Cipricom, în timp ce în cealaltă grupă s-au duelat Onorel, Michelin şi Vulturii Dej. Recent, Lexus Euro Dezmembrări a cucerit Cupa “Crăciunului”, organizată la Bazele Sportive Onix, însă la ediţia din acest an a Memorialului “Radu Gog” a fost mai mult o dezamăgire, astfel că nu a reuşit să câştige niciun meci.

Dacă Lexus Euro Dezmembrări a fost o dezamăgire, surpriza acestei categorii de vârstă a fost Cipricom, cea care cu două victorii din tot atâtea posibile a fost câştigătoarea grupei. În cealaltă grupă, Onorel, câştigătoare competiţiei de anul trecut a “făcut legea” şi a obţinut maxim de puncte, în timp ce Vulturii Dej au ocupat locul secund.

Finala a avut loc în sferturi

După două zile, vineri şi sâmbătă, pline de meciuri frumoase şi de spectaculoase, duminică a fost ziua în care au avut loc partidele din fazele superioare ale competiţiei. Primele dueluri care au avut loc au fost cele din sferturile de finală ale categoriei open.  După un parcurs perfect în grupe, spectatorii veniţi în număr destul de mare la competiţie încă din prima zi, aveau aşteptări de la Cipricom în duelul cu Olimpic Bocşa, însă experienţa unor jucători precum Cosmin “Tassotti” Sabou şi Cosmin Cozma a făcut diferenţa şi în final Bocşa s-a calificat în semifinale.

Cel mai echilibrat duel al acestei faze a competiţiei a avut loc între Sporting Zalău şi Aditab, meci câştigat la limită de echipa condusă de Alin Pop. “Şocul” acestei faze a fost reeditarea finalei de anul trecut dintre Dia Guard Divino şi HNH 1919 Cluj. Deznodământul a fost unul asemănător celui de la ediţia trecută, gruparea sălăjeană câştigând categoric. În această fază a competiţie a avut loc şi o surpriză, astfel că TDI a fost eliminată prematur de Cetatea Bavaria Buciumi, deşi avea în lot jucători cu experienţă precum Adrian Dregan, Andrei Lăcătuş sau Cătălin Anghel.

Ady Com, la turaţie maximă în fazele superioare

Odată ajunsă în faza semifinalelor, competiţia a reprezentată un interes major pentru zălăuanii care uşor-uşor au început să umple tribunele sălii de sport din incinta Liceului Sportiv “Avram Iancu” Zalău şi nu au regretat niciun moment alegerea făcută, deoarece spectacolul minifotbalistic a fost la el acasă şi au avut ce vedea. Primii care au evoluat în această fază au fost cei de la old-boys, duelul dintre Cipricom şi Vulturii Dej deschizând semifinalele.

Condusă de pe margine de pasionatul Marius Cozma, Cipricom s-a impus şi şi-a continuat parcursul perfect din cadrul acestei ediţii. În cealaltă semifinală Onorel nu a reuşit să repete “isprava” de anul trecut, deoarece a întâlnit o echipă în mare formă. Astfel, Ady Com a trecut cu 4 – 0 de Onorel, obţinând calificarea în ultimul act al competiţiei.

La categoria open, meciurile au fost mult mai echilibrate, chiar dacă scorul final poate nu arată acest lucru. Prima care a reuşit să se califice în finală a fost Sporting Zalău. În duelul cu formaţia zălăuană, pentru Olimpic Bocşa, Alexandru Puşcaş a fost înger şi demon, având în vedere că jucătorul a marcat, însă şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, moment în care Sporting a reuşit să se desprindă pe tabelă, datorită golurilor marcate de Alex Turcu, Darius Colciar şi Claudiu Băican, din lovitură liberă.

Pentru celălalt loc în marea finală s-au luptat Dia Guard Divino şi Cetatea Bavaria Buciumi. Elevii lui Dan Lucaciu au dat o replică foarte bună câştigătorilor din ediţia trecută şi au rezistat eroic în multe momente ale jocului. Până la urmă, Dia Guard a reuşit să se impună calificându-se pentru al patrulea an consecutiv în finala Memorialului “Radu Gog”.

Prima finală care s-a disputat a fost cea mică de la categoria old boys, acolo unde s-au duelat Onorel şi Vulturii Dej. Gruparea dejeană a avut şi anumite probleme de lot şi având în vedere valoroasa echipă a celor de la Onorel, partida a fost câştigată de formaţia sălăjeană, pentru care au înscris Marian Ignat, Alex Şerban, Artur Ciontoş şi Codruţ Buciuman. Astfel, chiar dacă la ediţia trecut a fost câştigătoare, de data aceasta, Onorel s-a mulţumit cu locul 3.

Maior Istvan şi Nicolae Şandor, cei mai buni jucători

În cadrul festivităţii de premiere, organizatorii competiţiei au oferit şi câteva premii individuale. Astfel, cel mai bun jucător al categorie open a fost desemnat Maior Istvan, de la Dia Guard Divino. Câştigătoarea competiţiei open a oferit şi golgheterul competiţiei, în persoana lui Ciprian Pavel. Premiul de cel mai bun portar i-a revenit lui Gabriel Puşcaş, de la Sporting Zalău, cel care şi-a ajutat echipa să ajungă până în ultimul act al competiţiei, deşi Sporting Zalău se afla la debutul în această competiţie.

În ceea ce priveşte categoria old-boys, cel mai bun jucător a fost desemnat Nicolae Şandor de la Cipricom, însă din păcate, acesta nu a fost prezent în sală la festivitatea de premiere să-şi ridice trofeul. Golgheterul competiţiei a ieşit Adrian Dobocan de la Ady Com, în timp ce cel mai bun portar a fost desemnat Ioan Barou, tot de la Ady Com.

AS Cavalerii a obţinut trofeul fair-play

Trofeul fair-play a fost atribuit (pe merit, fără echivoc), echipei Cavalerii Zalău, cea care a contribuit chiar şi pe plan sportiv, la reuşita acestei ediţii. Un premiu special a fost acordat şi jucătorului Toth Karoly, cel care a devenit câştigător cu echipa în care a evoluat, la ambele categorii!

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 10 ianuarie.

119 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL