Connect with us

Feminin

Andreea Voicu, cea mai bună fotbalistă a anului 2017 din România!


Decarul celor de la Olimpia Cluj şi al Naţionalei a primit acest premiu în urma voturilor primite din partea fotbalistelor şi al antrenorilor din ţară în cadrul Galei Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN)


Duminică seara, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti a avut loc desfăşurarea ediţiei din acest an al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN). În cadrul galei au fost premiaţi mai mulţi sportivi, precum şi antrenori.

Printre premiaţii galei s-au numărat nume precum Gheorghe Hagi, Constantin Budescu sau Ovidiu Haţiegan. Astfel, cel mai bun jucător străin a fost ales Filipe Teixeira, iar Valeriu Argăseală a fost ales drept cel mai bun conducător de club.Savio Valadares a fost desemnat cel mai bun jucător de futsal.

În cadrul acestei gale a fost desemnat şi cel mai bun 11 format din Florin Niţă, Mihai Bălaşa, Bogdan Ţîru, Cristi Ganea, Romario Benzar, Constantin Budescu, Mihai Pintilii, Filipe Teixeira, Denis Alibec, Harlem Gnohere, Alexandru Băluţă. Mircea Dridea a fost recompensat cu premiul de excelenţă, iar Marius Niculae, Ianis Zicu şi Florin Lovin au primit premii pentru întreaga carieră fotbalistică.

De asemenea, în cadrul Galei AFAN au mai fost premiaţi şi Valin Moraru – cel mai bun jurnalist de televiziune, Robert Sisca – cel mai bun crainic radio, Ovidiu Ioaniţoaia – cel mai bun jurnalist de presă scrisă, Bobby Durbac – cel mai bun colaborator, Costin Deşliu – cel mai bun prezentator de ştiri sportive şi Elsion Vaso – cel mai bun reporter de teren.

La categoria fotbalista anului 2017 au “concurat” trei fotbaliste legitimate la Olimpia Cluj, este vorba despre Andreea Voicu, Ştefania Vătafu şi Teodora Meluţă. Până la urmă, câştig de cauză a avut prima.

Fotbalista care în 16 ianuarie va împlini 22 de ani a evoluat în cariera sa doar la Olimpia Cluj, echipă pentru care a debutat în urmă cu aproape 7 ani, pe 13 martie 2011, într-un duel cu Sporting Craiova. De la debut şi până în prezent, cariera Andreei Voicu a luat-o pe o pantă ascendentă şi a ajuns în top 5 marcatoare din istoria clubului cu 151 de goluri marcate, 118 în campionat, 23 în Cupa României şi 10 în Liga Campionilor.

„Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu! Mulțumesc tuturor celor care m-au votat! Mulțumesc colegelor de la Olimpia și de la Echipa Națională, fără de care nu aș și reușit să ajung aici, staff-ului care m-a ajutat să cresc în tot acest timp și familiei mele care mă susține necondiționat. De asemenea, mulțumesc tuturor celor care sunt aproape de fotbalul feminin” a declarat Andreea Voicu.

Să spunem că anul trecut, premiul a fost câştigat tot de o fotbalistă de la Olimpia Cluj, Ioana Bortan.

423 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin