Connect with us

TENIS

O “sălăjeancă” face senzaţie la Dinamo Bucureşti


Alessia Popescu a reuşit să devină într-un timp relativ scurt una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din ţară la categoria sa de vârstă, câştigând mai multe locuri 1 la competiţii importante din ţară, de nivelul Circuitelor Naţionale. “Iubesc acest sport foarte mult şi vreau să ajung cât mai departe, dacă se va putea în tenisul de câmp profesionist. Mă antrenez din greu în fiecare zi şi mă bucur de ceea ce fac”, ne-a spus sportiva


Valorile şi talentele se nasc oriunde, însă de la a fi talentat şi a şi realiza ceva cu talentul tău este o cale destul de lungă care depinde de mai mulţi factori. Astfel, printre primele condiţii spre a face performanţă este beneficierea de condiţiile optime pentru a-ţi dezvolta “darul” primit la naştere. Există mulţi zălăuani care au făcut performanţă la cluburile sportive din Sălaj, însă există şi cazuri în care pentru mai multe oportunităţi anumite persoane aleg să părăsească oraşul de la poalele Meseşului în căutarea de mai bine.

De un caz asemănător a avut parte şi Alesia Popescu, o tânără talentată, care face senzaţie în competiţiile de tenis de câmp pentru Dinamo Bucureşti, dar care a început acest sport la CS Winners Cluj. Ei bine, chiar dacă a început tenisul la clubul clujean şi are prestaţii de excepţie la Dinamo, tânăra Alesia îşi are originile din Sălaj, având în vedere că mama sa, Corina, este născută în Zalău, dar pentru a beneficia de o educaţie mai bună, a ales să plece în Cluj-Napoca. În oraşul de pe Someş, Corina a locuit alături de soţul ei, Traian Popescu, un fost sportiv de performanţă.

Până la vârsta de 14 ani a practicat tenisul de performanţă, după care a trecut la handbal, sport în care a reuşit să ajungă pe prima scenă, alături de CS Politehnica Iaşi. Între timp a apărut şi Alessia, născută în 11 noiembrie 2004. Cu asemenea gene importante, tânăra era destinată unui viitor măreţ.

A început sportul la 6 ani

Luând în considerare faptul că tatăl său a fost sportiv de performanţă, Alessia a început încă de când era un copil să fie atrasă de sport. La îndemnul părinţilor a început să practice atletismul sau înotul, însă sportul care a atras-o cel mai mult a fost fără doar şi poate tenisul de câmp. Prin urmare, de la vârsta de 6 ani, tânăra Alessia a început să practice acest sport la CS Winners Cluj-Napoca.

“Am dat-o la tenis, pentru că soţul meu a făcut şi el tenis de performanţă până la 14 ani şi după aceea a jucat ca portar la Poli Iaşi în Divizia A la handbal, era cumva o predestinare”, ne-a spus Corina Popescu, mama Alessiei.

De la CS Winners Cluj-Napoca la Dinamo

Datorită faptului că Alessia avea un potenţial, părinţii au decis să se mute în Bucureşti, pentru ca tânăra lor comoară să poată beneficia de tot ce are nevoie pentru a merge mai departe cu cariera sa în această disciplină sportivă. După câteva încercări cu antrenori diferiţi, tânăra Alesia a ajuns în curtea celor de la Dinamo, acolo unde avea să cunoască culmile succesului în tenisul de câmp.

Astfel, la vârsta de 9 ani au început să apară şi primele rezultate, iar în luna februarie a anului 2014, Alessia Popescu avea să câştige şi primul trofeu din stufoasa colecţie care avea să urmeze. Prin urmare, “sălăjeanca” a cucerit primul loc la Cupa Oneşti, la categoria de vârstă U10.  Câteva luni mai târziu, Alessia şi-a continuat prestaţiile bune şi a obţinut o nouă medalie de aur la Cupa “Decathlon” de la Ploieşti, pentru ca în aceeaşi lună să obţină şi medalia de argint la “Memorialul Gheorghe Viziru”.

A ajuns printre cele mai bune tenismene din ţară

La o vârstă destul de fragedă, trofeele au început să se înmulţească, iar la finalul anului 2014, Alessia a ajuns pe locul 5 în clasamentul Federaţiei Române de Tenis la categoria de vârstă U10. Locul 1 la Campionatul Naţional cu echipa şi locul 2 la Cupa “Galaxy” Bucureşti, unde a participat la U12, categorie de vârstă superioară, au contribuit la ascensiunea tinerei tenismene.

Anul 2015 a fost o adevărată “vânătoare” de trofee, iar Alessia a început să participe şi în competiţiile de dublu, acolo unde a avut de asemenea câştig de cauză în mai multe rânduri. Nu mai puţin de şase locuri 1 au fost cucerite de comoara Corinei şi a lui Traian în anul 2015.

Trebuie menţionat faptul că Alessia Popescu a reuşit să câştige în anul respectiv şi o competiţie la care a participat la o categorie de vârstă superioară, este vorba de Cupa “Galaxy”, unde a participat la U14. De asemnea, trebuie menţionat şi primul loc la Circuitul Naţional de la Braşov, precum şi Circuitul Naţional de la Sibiu, atât la individual, cât şi la dublu.

Locul 3 la nivel naţional

Chiar dacă anul 2016 nu a fost la fel de reuşit precum precedentul, să spunem că a fost mai mult un fel de acomodare cu nivelul la care a ajuns Alessia să presteze acest sport. Cu toate acestea, trofeele nu au lipsit şi trebuie amintite şi un loc 2 obţinut la Circuitul Naţional Dinamo Bucureşti, precum şi un alt loc 2, cucerit din nou, la o categorie superioară vârstei acesteia, la Trofeul “Agronomia” din Bucureşti, participând la categoria de vârstă U14.

Pe lângă competiţiile de simplu, Alessia a început să exceleze şi în cele de dublu, cucerind mai multe trofee şi în acestea. Toate aceste rezultate au propulsat-o pe tânăra tenismenă până pe locul 3 pe ţară în clasamentul Federaţiei Române de Tenis.

Alessia Popescu: “Iubesc acest sport”

Tânăra tenismenă şi-a manifestat iubirea faţă de acest sport şi îşi doreşte o carieră în tenisul de câmp profesionist, însă pentru asta va trebui să muncească zi de zi şi cu siguranţă că va ajunge acolo, deoarece talentul e acolo.

“Iubesc acest sport foarte mult şi vreau să ajung cât mai departe, dacă se va putea în tenisul de câmp profesionist. Mă antrenez din greu în fiecare zi şi mă bucur de ceea ce fac”, ne-a spus Alessia Popescu.

Spuneam că anul 2017 a fost unul de succes pentru tânăra cu origini sălăjene, început cu două locuri 1 cucerite la Trofeul “AMG Bucureşti” şi Trofeul “Dinamo Babolat”, obţinute în luna ianuarie.

De asemenea, în acest an, tânăra Alessia a mai cucerit alte trei trofee importante. Aici vorbim despre Circuite Naţionale, la care participă peste 50 de sportivi în fiecare an. Primul trofeu a fost cucerit la Circuitul Naţional FRT - Cupa Tennis Team, de la Bucureşti, urmată de o nouă clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Circuitul Naţional FRT – Cupa Bright Ştiinta de la Constanţa, la U14, acolo unde au participat peste 50 de sportivi.

Evoluţiile remarcabile din acest an au continuat, iar la Circuitul Naţional – “Trofeul Vrancea” de la Focşani a urmat o nouă medalie de aur. De menţionat este şi titlul naţional pe echipe, obţinut de Dinamo la Campionatele Naţionale Intercluburi Dublu U14.

Toate aceste rezultate i-au dat încredere elevei lui Andrei Mărcuţ, care speră să ajungă în tenisul profesionit.

“Rezultatele foarte bune pe care le-am avut anul acesta mi-au întărit convingerea că dacă eşti perseverent în ceea ce faci şi cu puţină şansă, poţi să ajungi departe”, a mai spus tânăra Alessia.

Chiar dacă anul competiţional s-a încheiat, antrenamentele vor continua, deoarece în perioada următoare, alături de antrenorul ei, Alessia va începe pregătirile pentru Campionatele Naţionale din prima lună a anului viitor.

“Acum, împreună cu antrenorul meu, Andrei Mărcuţ, mă pregătesc pentru campionatele naţionale individuale din ianuarie 2018, la categoria 14 ani”, a declarat Alessia Popescu, pentru Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS