Connect with us

Ştiri din Sălaj

A dat mită pentru a putea promova BAC-ul! Fata unui om de afaceri din Sălaj a primit nota 9 în loc de 4, după ce tatăl ei le-a dat “o mică atenţie” profesorilor


Ioana Malvina Galiş a susţinuit examenul de Bacalaureat în sesiunea 2012, când l-a promovat cu media generală de 9,21. Procurorii DIICOT susţin însă că profesorii din comisia de evaluare a lucrărilor au fost şpăguiţi, astfel încât, în loc de 4,90, cât trebuia să primească, nota a fost “umflată” până la 9. Tânăra a fost reţinută timp de 24 de ore, fiind plasată în arest la finele lunii februarie a anului 2016, iar acum, pe 21 decembrie 2017, a fost trimisă în judecată 


Când tata are bani este uşor să te remarci în societate. Aşa este şi cazul Ioanei Malvina Galiş, o tânără absolventă a Colegiului Naţional Sivlania din Zalău, care nu s-a făcut remarcată la învăţătură, însă banii lui tati au făcut legea. Tânăra a obţinut aceleaşi note la examenul de Bacalaureat cât alţi elevi din generaţia ei care s-au trofocat şi au pus burta pe carte.

Procurorii DIICOT Sălaj susţin că tânăra a luat note mediocre la examenul de maturitate, nereuşind să-l promoveze. Tânăra a reuşit să obţină notele 9 la matematică şi 9,10 la limba română. Ulterior, fiind suspiciuni în acest caz, lucrările au fost reevaluate de o comisie din Minsiterul Educaţiei care le-a notat cu.. 4,90 la matematică şi 5,90 la limba şi literatura română!

Ioana  Malvina Galiş este fica omuluui de afaceri Ioan Galiş, zis Biju. Omul de afaceri Galiş, spune anchetatorii, a intervenit atunci pe lângă oameni importanţi din Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a rezolva cumva nota ficei sale. Ioana nu trebuia să faca altceva la examen decât un semn pe lucrarea sa, astfel încât comisia de examinare să recunoască lucrarea. Aşa s-a şi întâmplat.

Fiica lui Galiş, Malvina, este acum trimisă în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu şi de complicitate la fals intelectual.

Trebuie să spunem şi că tânăra a fost reţinută timp de 24 de ore la finele lunii februarie a anului 2016.

Din păcate, acest caz nu este singular, fapt care arată că banii dictează în sistemul de învăţământ din România, iar de pe băncile şcolilor ies tineri care apoi dezamăgesc crunt.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj