Connect with us

VOLEI

Stăpânii României sub fileu!

CS Remat: Adriano Lamb – Marius Ciortea (cpt.), Vasile Afloarei, Dan Borota, Gjoko Iosifov, Alexandar Ljubicic, Şerban Paşcan, Mads Ditlevsen, Mihai Mărieş, Sergiu Ilieş, Mihai Ciupe şi Adrian Feher (libero). Antrenori: Michael Warm (principal) şi Aurel Vlaicu (secund)

 

 

Sincopele avute de CS Remat în sezonul regulat ne-au făcut să credem că visul câştigării campionatului se va amâna din nou, cel puţin cu un an. Zălăuanii au avut, însă, un parcurs de excepţie în play-off, unde au câştigat toate partidele susţinute în turneele de la Bucureşti, Dej şi Zalău. Adică 9 partide din 9 derby-uri, având în vedere că Marius Ciortea şi compania au dat piept cu cele mai puternice echipe din ţară. Înaintea turneului de la Zalău, programat la finele săptămânii trecute, era nevoie de două elemente, pentru ca elevii lui Michael Warm şi Aurel Vlaicu să poată deschide sticlele de şampanie încă de la Zalău. Astfel, CS Remat trebuia să câştige cele trei partide, iar Dinamo să se împiedice în faţa campioanei en-titre. Constănţenii au îndeplinit o primă condiţie încă din primul meci al turneului de la Zalău, când au învins Dinamo cu 3 – 1. A urmat apoi un succes categoric al Zalăului în faţa Unirii Dej, iar sâmbătă am asistat la marele meci cu Dinamo. Sigur, bucureştenii şi-au jucat ultima carte, iar acest lucru s-a văzut din start, când vizitatorii s-au instalat la cârma partidei. Susţinuţi frenetic de o Sală a Sporturilor arhiplină, favoriţii noştri nu s-au lăsat mai prejos, astfel că am asistat la o partidă de senzaţie, cu faze spectaculoase şi multe răsturnări de scor. Condusă cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi, CS Remat nu a cedat şi s-a impus într-un final incandescent, fiind deja campioana morală. Mai era nevoie de un succes, cel cu Tomis Constanţa, pentru ca toţi iubitorii voleiului din Sălaj să poată sărbători titlul încă de la Zalău. Condusă magistral de pe margine de Michael Warm, Remat a fost precum Kaiserul german, spulberând (de acum) fosta campioană, cu un sec 3 – 0. A fost momentul în care s-a declanşat fiesta în Sala Sporturilor, iar spectatorii au devenit un tot unitar cu jucătorii, staff-ul tehnic şi administrativ, sărbătorind pe ritmurile hit-ului “We are the champion”, pe care ne-am dori să-l auzim cât mai des la Zalău.

La finele săptămânii, la Constanţa va avea loc cel de-al patrulea turneu al play-off-ului (şi ultimul), însă Remat nu mai poate pierde titlul de campioană nici dacă pierde la zero toate cele trei meciuri programate. În ipoteza în care zălăuanii ar pierde toate meciurile, iar bucureştenii le-ar câştiga pe toate, am asista la o egalitate de puncte în fruntea clasamentului, dar setaverajul băieţilor noştri este net superior. În aceste condiţii, a mai rămas de stabilit doar numele echipelor ce vor ocupa locurile 2 şi 3, Dinamo pornind însă cu prima şansă la titlul de vicecampioană.       Călin ONICAŞ

 

 

Rezultatele celui de-al treilea turneu al play-off-ului, disputat la Zalău:

 

Dinamo – Tomis C-ţa            1 – 3 (25, -20, -25, -14)

Remat Zalău – Unirea Dej 3 – 0 (15, 19, 20)

Tomis Constanţa – Unirea Dej 3 – 1 (-21, 21, 16, 23)

Remat Zalău – Dinamo 3 – 2 (-19, 15, -20, 22, 12)

Unirea Dej – Dinamo 2 – 3 (-20, -21, 16, 21, -13)

Remat Zalău – Tomis Constanţa 3 – 0 (25, 22, 19)

 

 

1. CS REMAT ZALÄ‚U       15     12    3   40 – 16    27

2. Dinamo Bucureşti         15       9    5   33 – 29    24

3. Tomis Constanţa           15      7     8   20 – 23    22

4. Unirea Dej                    15      2    13  14 – 40    16

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in VOLEI