Connect with us

FOTBAL

Cu 10 pe linie, sălăjeanca Alexandra Chira a câştigat concursul “Vedeta Populară” de la TVR1!


La doar 19 ani, tânăra originară din Plopiş a câştigat marele premiu de 100.000 de lei şi titlul de cel mai bun tânăr artist de muzică populară din România după ce a obţinut cinci note de 10 de la juraţi 


Sălăjeanca s-a încoronat “prinţesa muzicii popualre” din România după ce în urmă cu câteva minute, cu cinci note de 10 primite de la Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan a câştigat cel mai vizionat concurs de tinere talente ale muzicii folclorice din România – Vedeta Populară – difuzat în această seară la TVR 1! Tânăra a câştigat şi un premiu de 100.000 de lei.

Tânăra a ajuns în finală după ce în ajun de Crăciun a trecut cu brio de semifinalele competiţiei.

În vârstă de doar 19 ani, tânăra şi-a dedicat viaţa în slujba folclorului fiind pasionată încă de mică de portul popular şi de cântecul strămoşesc.

Născută într-o comunitate din comuna Plopiş unde folclorul este pus pe un loc de cinste, adolescenta a reuşit prin multă muncă să devină o stea a muzicii populare.

A câştigat de-a lungul timpului numeroase premii şi trofee dar anul acesta a avut cele mai mari reuşite din carieră. Tânăra poate fi considerată o adevărată “prinţesă” a folclorului din România, asta după ce anul acesta s-a încoronat cu titlul de câştigătoare a Festivalului “Maria Tănase”. Tânăra a reuşit să câştige anul acesta şi Marele Premiu al Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”.


“Nu pot să-mi exprim bucuria în cuvinte. Sunt copleşită de emoţii”, a spus tânăra Alexandra Chira când a aflat că este marea câştigătoare a concursului.


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL