Connect with us

Ştiri din Sălaj

Surpriza anului 2018! Pot demara lucrările la autostradă în Zimbor, Românaşi şi Nuşfalău


În urmă cu două luni au fost scoase la licitaţiemai multe tronsoane din Autostrada Transilvania, dintre care şi două din Sălaj – la Zimobr, Poarta Sălajlui şi la Nuşfalău. Sunt şanse mari ca în noul an să vedem primele utilaje pe şantierul din Sălaj


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat la sfârşitul lunii octombrie procesul de elaborare a documentaţiilor de atribuire şi a transmis spre validare la ANAP procedurile de proiectare pentru mai multe secţiuni din autostrada Transilvania.

Astfel, Compania de Drumuri a urcat atunci în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei noi sectoare din Autostrada Transilvania, cu o valoare a contractelor estimată la două miliarde de lei.

Cu noile sectoare din Autostrada Transilvania, valoarea proiectelor scoase la licitație anul acesta de către CNAIR ajunge la 16,8 miliarde de lei, potrivit șefului de la Drumuri.

A fost transmisă către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) procedura de proiectare şi execuţie a sectoarelor Topa Mică – Zimbor care va avea o lungime de 13,26 km;  Zimbor – Poarta Sălajului care va avea o lungime de 12,24 km şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău care va avea o lungime de 13,554 km.

În prezent, pe Autostrada Transilvania se poate circula pe Câmpia Turzii – Gilău (52 km).

În total au fost astfel scoşi la licitaţie 38 de kilometri de autostradă din Sălaj. Cel mai probabil, în anul ce vin vom putea vedea primele utilaje pe şantierul autostrăzii din judeţul Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj