Connect with us

Fără categorie

Sălăjeanul Liviu Antal, vicecampion în Lituania


Zalgiris Vilnius, formaţie la care evoluează fotbalistul şimleuan a terminat campionatul pe locul secund, după ce aproape tot sezonul a fost pe primul loc şi a avut chiar şi 13 puncte avans faţă de ocupanta locului secund


În vară, Liviu Antal a dat curs unei oferte venite de la Zalgiris Vilnius, cea mai titrată echipă din Lituania, care an de an evoluează şi în preliminariile Ligii Campionilor. Deşi în Lituania fotbalul nu este la un nivel ridicat, şimleuanul a ales să semneze cu campioana Lituaniei, la care a ajuns în luna iunie.

Campionatul în această ţară era în plină desfăşurare, având în vedere că se joacă în perioada martie – noiembrie, fără întrerupere, iar când Antal a ajuns la Zalgiris, echipa ocupa detaşat fotoliul de lider. Fostul golgheter al României s-a acomodat mai greu în noul campionat, din cauza faptului că majoritatea terenurilor sunt cu suprafaţă sintetică. Tocmai de aceea, Liviu Antal a suferit mai multe accidentări, dar din iunie şi până în noiembrei a evoluat în 15 meciuri pentru echipa sa şi a marcat şase goluri.

În Lituania, sistemul de desfăşurare a fost “tur – retur” de două ori, după care primele şase clasate au intrat în play-off. În faza superioară a campionatului, Zalgiris nu a fost constantă şi a pierdut titlul chiar în ultima etapă, deşi pe parcurs a avut avans şi de 13 puncte faţă de urmăritoare. Până la urmă, Zalgiris a încheiat campionatul pe locul secund, iar Liviu Antal şi-a trecut în cv un titlu de vicecampion în Lituania.

Pentru Zalgiris, această clasare nu reprezintă o performanţă, în condiţiile în care a câştigat de patru ori la rând titlul şi Cupa Lituaniei. Şi în cupă, Zalgiris a dezamăgit şi a pierdut finala în faţa unei echipe ce a retrogradat în liga secundă.

“Nu a fost un sezon foarte bun din punct de vedere al performanţei având în vedere că am pierdut campionatul în ultima etapă, iar finala Cupei Lituaniei am pierdut-o în faţa penultimei clasate din campionat, care a şi retrogradat. În ce mă priveşte pe mine, am avut un sezon mai greu pentru că am avut multe accidentări. Am schimbat suprafaţa de joc, iar aici am jucat mai mult pe sintetic. Nu pot spune că sunt mulţumit, fiindcă tot timpul vreau să joc cât mai bine”, ne-a declarat Liviu Antal.

“În campionatul din Lituania este mai multă linişte, din toate punctele de vedere”

Aflat de şase luni la Zalgiris, Liviu Antal şi-a făcut o părere despre fotbalul din Lituania. Chiar dacă acesta nu este la nivelul campionatului din România, şimleuanul pare mulţumit de ce a întâlnit în prima ligă din Lituania.

 “Nivelul este sub cel din România, dar financiar este foarte bine. Aici este mai multă linişte din toate punctele de vedere. În Lituania, baschetul este mult mai iubit”, a spus Liviu Antal, care mai are contract încă un an cu vicecampioana Lituaniei. “Sper ca în noul sezon să fie mult mai bine, fiindcă deja m-am acomodat şi cu terenurile de joc”, a precizat fostul campion al României cu Oţelul Galaţi.

“Îmi doresc ca CFR Cluj să rămână pe primul loc până la finalul campionatului”

În România, ultima echipă pentru care a evoluat Liviu Antal a fost CFR Cluj, în partea a doua a sezonului trecut. De formaţia clujeană, şimleuanul s-a despărţit după câteva luni, dar cu toate acestea a rămas un fan al echipe din Gruia şi speră ca CFR Cluj să devină campioană în acest sezon.

“Urmăresc ce se întâmplă în Liga 1. CFR Cluj este meritat pe primul loc. Are un lot bun, este antrenată de unul dintre cei mai buni antrenori din România şi mă bucur că au terminat anul în fotoliul de lider. Sper să rămână pe primul loc până la finalul campionatului, dar le va fi foarte greu, fiindcă lupta se dă în trei. Steaua a cumpărat tot ce este mai bun din România şi cu un antrenor tânăr care vrea să se afirme se bate la primul loc, la fel şi CSU Craiova, care are un public şi un stadion extraordinar. Acesta este un mare avantaj pentru echipa din Craiova”, a spus Liviu Antal.

După ce în România a evoluat la Concordia Chiajna, ASA Tg. Mureş, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, Pandurii Tg. Jiu şi CFR Cluj, Liviu Antal nu are spune “Nu” unei eventuale reveniri în fotbalul românesc.

În momentul de faţă vreau să mai joc în străinătate, dar vom vedea ce va mai fi. În România voi reveni de fiecarea dată cu mare drag, pentru că aici am crescut şi m-am consacrat”, ne-a spus fostul golgheter al României.

Până la începutul lunii ianuarie, Liviu Antal se bucură de o binemeritată vacanţă, după care va începe pregătirile cu echipa sa pentru noul sezon care va lua startul în luna martie, în care Zalgiris are de luat o revanşă după ce în 2017 a pierdut ambele trofee.

“În 2017 a fost pentru prima dată în ultimii patru ani când Zalgiris nu a câştigat niciun trofeu. Sperăm să ne revanşăm în 2018 şi să câştigăm campionatul, dar şi cupa. De la 2018 îmi doresc în primul rând sănătatea şi să nu mai am parte de accidentări. În campionatul trecut accidentările m-au afectat foarte mult”, a încheiat Liviu Antal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie