Connect with us

Ştiri din Sălaj

Erou şi în timpul liber! Pompierul Dan Lazăr a salvat trei zălăuani din ghearele morţii! Galerie FOTO


Locotenentul îşi petrecea Crăciunul la locuinţa unchiului său Dan Ţurcaş din cartierul Traian. La un moment dat, cei doi au văzut că din locuinţa vecină iese fum. Iniţial, au crezut că este de la focul din sobă, însă apoi au văzut cum flăcările au spart un geam, iar incendiul a cuprins întreaga clădire. Au alertat de îndată autorităţile, însă până să ajungă pompierii, cei doi au reuşit să salveze trei persoane blocate în clădire, printre care şi o femeie de aproximativ 70 de ani


Un incendiu de proporţii a mistuit în a doua zi de Crăciun o casă a unei familii din cartierul zălăuan –  Traian. Flăcările s-au extins rapid, iar pompierii au dus o adevărată “bătălie” cu incendiul până să reuşească să-l stingă.

Până să ajungă însă pompierii, doi zălăuaniDan Lazăr, locotenent în cadrul ISU Porolissum care se afla în timpul liber, şi Dan Ţurcaş, patronul pensiunii Vila President – au fost eroii familiei. Spunem eroi pentru că cei doi au reuşit să se lupte cu flăcările şi să salveze cele trei persoane blocate în clădire.

Cei doi salvatori erau în sufrageria familiei Ţurcaş unde discutau despre cum le-a trecut anul 2017, când la un moment dat au văzut un nor de fum care se tot extindea.

La început au crezut că e vorba de fumul care iese dintr-un horn al unei case, însă apoi au realizat că nu poate fi vorba de aşa ceva. Au trecut doar câteva secunde până când s-a auzit o bubuitură şi în faţa lor au putut vedea cum flăcările au spart o fereastră a clădirii din vecini.

Dan Lazăr a fost cel care a pus mână pe telefon şi a apelat numărul unic de urgenţă 112 solicitând sprijinul salvatorilor, adică a colegilor săi. Până să ajungă însă echipajele SMURD şi de pompieri, cei doi zălăuani au pus mâna repede pe o scară pe care au aflat-o în curte şi au rezemat-o de un geam învecinat celui din care ieşeau flăcări.

Astfel, au reuşit să scoată teafără o femeie în jurul vârstei de 40 de ani. După scurt timp, şi cealaltă persoană blocată în casă – o doamnă de 70 de ani, a putut fi salvată tot pe scară, deşi iniţial bătrâna nu a vrut să coboare, fiind traumatizată. Inhalase atât de mult fum, încât dacă mai stătea câteva secunde în clădire putea să se întâmple o tragedie.

Norocul ei a fost cu cei doi eroi şi a altor vecini care au sărit în sprijinul acestora. Unul dintre ei a ţinut scara în mâini pentru că flăcările se extindeau cu putere, iar celălalt a reuşit să o salveze pe bătrânica care nu mai putea avea nicio reacţie.

A treia persoană –  un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani –  a reuşit să coboare la parter, de unde a fost scos apoi afară de salvatori.

Abia după ce victimele au fost scoase din casă au ajuns şi echipajele de la ISU Porolissum, care s-au luptat mult timp cu flăcările.

“Putea să fie o tragedie dacă nu eram acolo. Pe când au ajuns cei de la pompieri flăcările au mistuit o parte bună din casă”, ne spune Dan Ţurcaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj