Connect with us

CUPELE EUROPENE

Editorial: Campioana României, atinsă de “Blestemul Bosnia”

 

S-a împlinit un an de zile de la cea mai ruşinoasă înfrângere a unei echipe de club din municipiul Zalău, iar ecourile acelui meci se aud încă. Se aud ecourile, dar nu şi măsurile luate împotriva celor care au lăsat să se întâmple aşa ceva.

La scurt timp după acea umilitoare înfrângere, primarul Ionel Ciunt ne-a spus că s-au luat anumite măsuri, dar că acestea nu se fac publice decât la finalul campionatului 2016/2017 pentru a nu crea o atmosferă negativă la echipă. Timpul a trecut şi campionatul s-a incheiat, ba mai mult, s-a încheiat şi turul unui nou sezon competiţional, dar nimic “nu a transpirat” din acea ruşinoasă poveste, iar acest lucru pare să fie blestemul echipei campioane a României. ACS Volei Municipal Zalău a reuşit să câştige ediţia precedentă de campionat şi o parte din fanii echipei au dat uitării acel episod urât. Însă, nu toată lumea a uitat, iar cei care nu au uitat se gândesc acum, că pasa mai puţin fastă pe care o traversează echipa masculină de volei este un blestem pentru modul lipsit de fair-play din acea dublă cu echipa bosniacă.

La finalul meciului tur disputat anul trecut cu bosniacii, primarul Ciunt a ieşit în faţa ziaristilor şi a precizat că îşi doreşte o prezenţă cât mai lungă în cupele europene, dar în retur zălăuanii s-au predat, iar domnia sa nu a reuşit să ne precizeze ce s-a întâmplat deşi Primăria şi Consiliul Local alocă cea mai mare parte a bugetului echipei. Mai mult de atât, fără a preciza ce s-a întâmplat în sezonul precedent, consilierii locali şi primarul au decis să aloce o sumă suplimentară echipei de volei pentru a avea un parcurs cât mai lung în cupele europene în acest sezon, semn de bătaie de joc faţă de banul public şi la adresa zălăuanilor, care au aşteptat în zadar un punct de vedere vizavi de acel episod.

Din păcate, echipa zălăuană a părăsit şi în acest an cupele europene tot după primul tur, iar stimabilul nostru primar a declarat ziariştilor că suma alocată suplimentar pentru cupele europene o să rămână în cele din urmă în contul Primăriei şi nu va mai ajunge în conturile clubului, dar a uitat să facă o declaraţie, măcar în al 24-lea ceas, despre eliminarea din cupele europene din sezonul trecut. Tăcerea lui lasă loc de speculaţii, iar una dintre ele este aceea că totul s-a făcut cu acordul domniei sale.

Sincer, nu ştiu ce aşteaptă acest ales al municipiului nostru. Nu ştiu de ce ascunde vinovatul sau vinovaţii acelui episod, dar dacă o face probabil că o face pentru a proteja pe cineva, iar când protejezi pe cineva înseamnă că eşti părtaş, iar dacă este părtaş la acea mizerie care a existat înseamnă că acest domn primar nu merită să ne mai reprezinte şi trebuie schimbat din funcţie pentru că este vorba de imaginea oraşului nostru şi implicit a noastră a tuturor. În prag de Crăciun domnule primar, vă invit să daţi dovadă de înţelepciune şi să arătaţi cu degetul vinovaţii celui mai urât episod din istoria sportului sălăjean.

 

 

 

 

 

 

401 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Roxana

    17 December 2017 at 23:15

    Niciodata Ciunt nu o sa dea in Dna Cotza , care la Salajeanul TV a facut campanie electorala pentru el . Stie lumea f bine ! Asadar nu conta pe o coloana vertebrla a lui Ciunt in cazul famigliei Cotza, POP senatorul, Nosa … Craciun Fericit Monel !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE