Connect with us

Fără categorie

Un nou transfer în prima ligă din Ungaria pentru fotbalista Szoke-Nagy Krisztina 


După ce a evoluat cu succes în prima ligă din ţara vecină la FC Eto Gyor, tânăra “portăriţă” din Cehu Silvaniei va reveni pe prima scenă a fotbalului feminin maghiar şi va evolua la Diósgyőri VTK


După ce a câştigat titlul naţional cu Olimpia Cluj în urmă cu câţiva ani, Szoke-Nagy Krisztinei, sau “Kicsii”, cum îi spun prietenii, i s-au deschis noi orizonturi şi a decis să-şi încerce norocul într-un campionat străin, aşa că a ales să onoreze oferta celor de la FC Eto Gyor. După o primă parte a sezonului în care a evoluat constant şi a făcut-o bine, la gruparea maghiară au început să apară şi problemele, care aveau să afecteze şi prestaţia sălăjencei.

Astfel, la echipă au fost aduse alte patru jucătoare străine, între care şi un portar, iar Kicsii primea tot mai puţine şanse să evolueze. Din păcate, clubul nu şi-a permis să le şi plătească aşa că cele patru jucătoare, alături de Szoke-Nagy Krisztina  au ales să părăsească formaţia maghiară.

“La Eto Gyor nu am fost plătită. S-a încheiat cam urât totul. Am renunţat la restanţele financiare pe care le mai aveam de primit şi astfel am decis să vin acasă, la Baia Mare, până în iarnă”, ne-a spus Kicsii.

Revenită acasă, Szoke-Nagy a evoluat pentru Independenţa Baia Mare, formaţie aflată în Liga 2. La gruparea băimăreană, Kicsii a avut evoluţii foarte bune, securizând poarta Independenţei. După turul de campionat, gruparea din “capitala” judeţului Maramureş ocupă primul loc, cu şapte victorii din tot atâtea posibile, 52 de goluri marcate şi doar 4 primite, având de departe cea mai bună apărare din Seria 2 a Ligii 2.

“Revenirea la echipa din Baia Mare a fost precum o revenire acasă. Mă bucur foarte mult că am putut să mă reîntorc la echipă şi că am ajutat ca echipa să fie pe primul loc”, ne-a mai spus “portăriţa” din Cehu Silvaniei.

Aceste performanţe le-au atras atenţia cluburilor din Ungaria, iar Szoke-Nagy Krisztina a fost ofertată din nou de FC Eto Gyor, însă sălăjeanca din Cehu Silvaniei nu mai doreşte să audă de o posibilă revenire la formaţia din Gyor, alături de care a jucat şi finala Cupei Ungariei în sezonul precedent, pierdută cu 0 – 6 în faţa celor de la Ferencvaros.

Totuşi, este o ofertă pe placul sălăjencei, venită din partea celor de la Diósgyőri VTK. Astfel, în luna ianuarie, Kicsii va semna cu gruparea situată în acest moment pe locul 4 în Liga 1 din Ungaria.

“O să semnez până în vară cu echipa din Diósgyőr şi dacă o să fie totul bine, atunci din vară o să prelungim înţelegerea. Îmi doresc să mă adaptez bine în echipă şi să dau cel mai bun randament. Îmi doresc să joc din nou în finala Cupei şi să o şi câştigăm de această dată, cu noile colege”, a încheiat Szoke-Nagy Krisztina.

Să spunem că pentru acest sezon, Diósgyőri VTK are ca obiectiv o clasare pe podium, dar şi să ajungă în finala Cupei Ungariei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie