Connect with us

ARTE MARTIALE

Paula Todoran şi Iulia Cliţan, cei mai buni sportivi ai Sălajului în 2017


Atleta de la CSM Zalău ocupă de departe primul loc în clasamentul probelor olimpice, în timp ce în topul clasamentului probelor neolipice se află karateka Iulia Cliţan, după ce anul trecut această poziţie a fost ocupată de Călin Marincaş


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a făcut public vineri dimineaţă clasamentul celor mai buni sportivi din Sălaj în anul 2017. Şi în acest an, instituţia condusă de Adrian Fărcaş a întocmit trei clasament, pentru sporturile olimpice, cele neolimpice, dar şi un clasament pe jocuri sportive.

În clasamentul jocurilor sportive se regăsesc din nou cele două grupări reprezentative ale Sălajului, este vorba de Volei Municipal Zalău şi HC Zalău, campioana României la volei masculin fiind pe primul loc în acest top, în timp ce gruparea antrenată de Gheorghe Tadici se află pe locul secund. În acest clasament eram obişnuiţi să revedem şi FC Zalău, dar din păcate singura echipă de fotbal ce a reprezentat Sălajul într-o ligă superioară în ultima perioadă s-a desfiinţat în vară. Totuşi, în clasamentul pe jocuri sportive se află CS Atletic Zalău club care a avut rezultate bune la juniori republicani.

La sporturile olimpice, cea mai bună sportivă în 2017 este tot Paula Todoran,  atleta de la CSM Zalău având rezultate bune şi în acest an. Pe locul doi se află tot un sportiv de la CSM Zalău este vorba de pugilistul Adrian Popuţea, în timp ce podiumul este închis de o handbalistă de la HC Zalău, interul Ana Maria Dragut. Jucătoarea a avut rezultate bune cu echipa de club, cu care în vară a cucerit medalia de bronz în Liga Naţională, iar la echipa naţională, Ana Maria Dragut a fost convocată la toate acţiunile din 2017 şi a participat cu naţionala la Campionatul Mondial din Germania, unde România a fost eliminată în optimi.

În acest clasament se regăseşte din nou şi voleibalistul Răzvan Mihalcea, campion al României cu Volei Municipal Zalău, formaţie la care evoluează de mai bine de şase ani. Şi tânărul Paul Şomoi se numără printre laureaţi, cel mai bun sportiv de la CSS Zalău fiind evidenţiat şi de către DJST Sălaj, astfel că sportivul cu dublă legitimare la CSS Zalău – Volei Municipal Zalău se află în acest top în care au mai intrat patru pugilişti de la CSM Zalău, dar şi atleta Rachel Sarkany de la LPS Avram Iancu.

În clasamentul probelor neolimpice apare o surpriză în top, acolo unde se regăseşte karateka Iulia Cliţan de la CS Terra Kid Zalău, după ce anul trecut pe acest loc s-a aflat Călin Marincaş, un fost sportiv şi antrenor la Terra Kid, dar care în acest an a mers pe alt drum şi şi-a înfiinţat propriul său club – CS Seiko Zalău. În clasamentul probelor neolimpice, Călin Marincaş se află pe locul 4, în spatele unor sportivi de la CS Terra Kid, este vorba de Ana Popescu (locul 2) şi Horaţiu Lixandru (locul 3), de care puţin lume din Sălaj a auzit având în vedere că ei au fost transferaţi din alte judeţe în acest an.  Zece sportivi au fost nominalizaţi în clasamentul probelor neolimpice, iar nu mai puţin de şapte dintre ei sunt de la CS Terra Kid Zalău.

Toţi sportivii urmează să fie premiaţi în cadrul galei “Laureaţii Anului Sportiv 2017” care va avea loc marţi, de la ora 16.00 în sala de spectacole a clădirii “Transilvania” din Zalău. Pentru premierea celor mai buni sportivi, Primăria şi Consiliul Local Zalău a alocat o sumă consistentă de 50.000 de lei.

 

Clasament sporturi olimpice:

1. Paula Todoran – atletism (CSM Zalău), atrenor Mirel Seişeanu

2.Adrian Popuţea – box (CSM Zalău), antrenor Ioan Dragoş

3.Ana Maria Dragut – handbal (HC Zalău), antrenor Gheorghe Tadici

4.Răzvan Mihalcea – volei (CSVM Zalău), antrenor Marian Constantin

5.Sergiu Moraru – box (CSM Zalău), antrenor Ioan Popa

6.Rache Sarkany – atletism (LPS Zalău), antrenor Lucian Bârlogeanu

7.Andreea Ciupe – box (CSM Zalău), antrenor Ioan Dragoş

8.Darius Forai – box (CSM Zalău), antrenor Ioan Popa

9.Paul Magdaş – box (CSM Zalău), antrenor Ioan Popa

10. Paul Şomoi – volei (CSS – CSVM Zalău), antrenor Dorian Faur

Clasament sporturi neolimpice:

1. Iulia Cliţan – karate fudokan (CS Terra Kida), antrenor Oliwer Dobre

2.Ana Popescu – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwer Dobre

3.Horaţiu Lixandru – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwer Dobre

4.Călin Marincaş – karate tradiţional (CS Seiko), antrenor Călin Marincaş

5.Rareş Mayer – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwer Dobre

6.Vlad Popescu – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwer Dobre

7.Paula Radu – karate shotokan (CS Omega Şimleu), antrenor Gheorghe Pop

8.Adrian Creţ – karate Do (CS Dani San), antrenor Dan Lucian Chiş

9.Cristian Duţă – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwe Dobre

10.Dan Poptelecan – karate fudokan (CS Terra Kid), antrenor Oliwer Dobre

Clasament jocuri sportive:

1.Volei Municipal Zalău, 2. HC Zalău, 3. CS Atletic Zalău

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE