Connect with us

ARTE MARTIALE

Eveniment sportiv special în Ileanda. GALERIE FOTO


Comuna de pe Someş a fost gazda primei ediţii a Cupei “Moş Crăciun”  la Taekwon-do, competiţie la care au participat aproximativ 50 de copii din comună, dar şi din împrejurimi, până aproape de Dej


Comuna Ileanda este o comună modernă, care încearcă pe cât posibil să-şi ridice standardele de viaţă. Sigur, oportunităţile în ceea ce privesc copiii din mediile rurale sunt mult mai puţine, spre deosebire de cei din mediul urban. Totuşi, la Ileanda, primarul Cornel Lar a încercat să le ofere pe cât posibil anumite oportunităţi copiilor din comună, iar alături de mai mulţi părinţi a şi reuşit.

De ceva vreme, CS Vulturii Dej a deschis o secţie de Taekwon-do tocmai la Ileanda, după ce mai mulţi părinţi au purtat discuţii cu antrenorii clubului dejean. Astfel, de câteva luni, copiii din comună, dar şi din împrejurimi au ocazia să efectueze antrenamente în sala de sport din Ileanda, pusă la dispoziţie de Primărie.

De pregătirea copiilor se ocupă Pavel Bande (centura neagră 3DAN). Pentru prima dată de când au început practicarea acestui sport, copiii din Ileanda au avut şansa să evolueze într-o competiţie oficială. Astfel, sub egida Federaţiei condusă de Mircea Muntean (6DAN) s-a desfăşurat în comuna sălăjeană prima ediţie a Cupei “Moş Crăciun”.

CS Vulturii Dej are două secţii, una la Dej şi cea de-a doua este cea din Ileanda, în total fiind prezenţi 40 de copii, care s-au întrecut la mai multe categorii de vârstă şi înălţime.

“Primul meu contact cu copiii a fost la competiţie. Ştiam că sunt copii din comună care participă şi am considerat că merită să merg. Au fost şi părinţii lor şi am făcut cunoştiinţă cu instructorii şi cu tot ce a fost acolo. Ar trebui să se obişnuiască lumea cu astfel de evenimente în comuna noastră”, ne-a spus primarul Cornel Lar.

De precizat că, în comuna de pe Someş, recent a mai fost gazda unor evenimente mai speciale: Târgul de carte şi un Târg de Crăciun.

Sursa foto: facebook Primar Ileanda


Clasamente:

6 ani – masculin: 1. Mihai Coasă (Dej), 2. Ioan Epan (Ileanda) 3. David Bora (Ileanda), Ronald Nistor (Ileanda)

8 ani – feminin (-110 cm): 1. Denis Hosu (Ileanda), 2. Maria Coasă (Dej), 3. Simina Suciu (Dej)

8 ani – masculin: 1. Armand Rus (Dej), 2. Gabriel Midiş (Ileanda), 3. Eduard Rus (Ileanda), Mihai Copil (Ileanda)

8 ani – feminin (-120 cm): 1. Karina Bereschi (Dej), 2. Andrada Ilie (Dej), 3. Nistor Adriana (Ileanda), Karina Lupuţan (Ileanda)

10 ani – masculin: 1. Vasile Rus (Dej), 2. Cătălin Sabo (Dej), 3. David Buda (Ileanda),  Alex Dan (Dej), Matias Lazăr (Ileanda)

10 ani – feminin: 1. Andreea Benche (Ileanda), 2. Sonia Pop (Ileanda), 3. Rus Harmaş (Dej)

12 ani – feminin: 1. Daria Bande (Dej), 2. Mihaela Coasă (Dej), 3. Anne Marie Nistor (Ileanda), Oana Piţ (Ileanda), Alexandra Lazăr

12 ani – masculin: 1. Mastea Kalman (Dej), Bala Crişan (Ileanda), 3. Dumitru Elton (Dej), David Prunean (Ileanda), Bogdan Rus (Ileanda), George Bora (Ileanda)

14 ani – masculin: 1. Gabriel Rocaş (Ileanda), 2. Eduard Tofan (Dej)

+14 ani masculin: 1. Andrei Suciu (Dej), Bogdan Rocaş (Ileanda), 3. Szanto Eduard (Dej), Lucian Andrei (Dej)


 

539 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE