Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău s-a impus și în returul cu Unirea Dej și ajunge pentru a șaptea oară la rând în semifinalele Cupei României


După 3 – 1 în tur, campioana a câștigat cu același scor și partida de miercuri de la Dej, însă până să se desprindă de adversară a avut puține emoții, având în vedere că clujenii au condus cu 1 – 0 la seturi și în setul al doilea au fost la conducere până spre final. Până la urmă, gruparea de sub Meseș și-a arătat valoarea și ajunge în final-four-ul competiției


Dacă în campionat, Unirea Dej a reușit să ”smulgă” un punct de pe terenul Zalăului, la partidele din sferturile Cupei României, gruparea de pe Someș nu a mai putut emite mari pretenții în fața campioanei.

Încă din partida tur, Volei Municipal Zalău a făcut un pas mare spre semifinale, după ce a câștigat cu 3 – 1, dar pentru a ajunge în final-four-ul competiției, elevii lui Marian Constantin mai aveau nevoie de două seturi în partida de la Dej.

Jocul de pe Someș a început cu Volei Municipal la conducere, iar scorul la primul time-out tehnic a fost 4 – 8. La scorul de 4 – 9, Marius Dascălu a solicitat time-out, iar echipa sa a început să intre în joc și să recupereze din diferență. Unirea s-a apropiat la un punct, 11 – 12, moment în care tehnicianul Zalăului a solicitat time-out, iar după această întrerupere, Zalăul părea că va câștigat fără probleme actul de debut. A fost 13 – 17, 16 – 19 și 17 – 20, dar pe final, jocul campioanei nu a mai funcționat. Dejenii au profitat din plin și au condus pentru prima dată la 21 – 20. Antrenorul Zalăului l-a înlocuit pe Rareș Bălean cu Pawel Adamajtis, dar cu toate acestea, Zalăul a fost depășită și Unirea, care s-a impus cu 25 – 21.

Gazdele începeau să spere la calificare, iar în setul al doilea au condus detașat în prima parte cu 4 – 0, 5 – 1 și 15 – 11. Antrenorul Constantin a făcut o nouă schimbare și în teren a intrat Mihai Gheorghiță în locul lui Vlad Cuciureanu, dar tot Unirea Dej a fost echipa care a condus chiar și la patru puncte, 19 – 15. Stoilovic a fost însă jucătorul care a tras campioana după el și după câteva puncte importante, Volei Municipal a egalat la 19!. Oaspeții s-au desprins la 20 – 23, în timp ce Unirea Dej nu s-a mai regăsit și setul a fost câștigat de zălăuani cu 21 – 25.

De un set mai avea nevoie campioana pentru a ajunge în semifinale, iar acest lucru i-a fost la îndemână, în condițiile în care Unirea Dej a fost cu psihicul la pământ în setul trei și aproape că nu a contat. După 5 – 8 și 12 – 16 la cele două time-out-uri tehnice, Zalăul s-a impus cu 15 – 25 și a trecut în avantaj la general, iar totodată și-a asigurat calificarea în faza următoare a Cupei României.

Setul patru nu a mai avut miză, iar antrenorii au dat șansa să joace și jucătorilor care au evoluat mai puțin. Şi în aceste condiţii, tot gruparea de sub Meseș a dominat jocul. Oaspeții au condus chiar și la cinci puncte diferență, dar pe final, cu orgoliul rănit, Unirea a egalat la 20 și 22. Până la urmă și setul al treilea a fost câștigat de Volei Municipal Zalău cu 25 – 22, care printr-o dublă victorie cu 3 – 1 s-a calificat pentru a șaptea oară în semifinalele Cupei României.

În semifinale s-au mai calificat Arcada Galaţi, Tricolorul Ploieşti şi SCMU Craiova, final-four-ul Cupei României urmând să aibă loc la începutul lunii mai.

Unirea Dej – Volei Municipal Zalău 1 – 3 (21, -21, -15, -22)

Unirea Dej: Dragoş Răileanu (2), Mihai Coasă (8), Igor Didorciuc (7), Andrei Grigoraş (15), Andrei Mihalescu (8), Natan Savan (8) şi Vlad Kantor – libero. Au mai evoluat: Vasile Talpa, Eduard Catrina, Timofei Chisleacov (6) şi Silviu Şuşon (1). Antrenori: Marius Dascălu (principal) şi Szilagyi Tibor (secund)

Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov (4), Rareş Bălean (11), Răzvan Mihalcea (4), Vlad Cuciureanu (4), Filip Stoilovic (21), Leonardo Dal Bosco (6) şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Pawel Adamajtis (4), Mihai Gheorghiţă (6) şi Pylyp Harmash – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1