Connect with us

BOX

Zece locuri 1 pentru pugiliştii de la CSM Zalău la Cupa “Meseşul”


Pugiliştii sălăjeni au dominat competiţia de la poalele Meseşului şi au obţinut nu mai puţin de zece locuri I şi două locuri II în cadrul competiţiei desfăşurate chiar la Zalău, la finalul săptămânii trecute


Finalul săptămânii trecute a adus şi un regal  de box la poalele Meseşului. Printre cele mai iubite sporturi din oraşul de la poalele Meseşului, boxul a propus un eveniment important tocmai la Zalău. Astfel, CSM Zalău, în parteneriat cu DJST Sălaj au organizat Cupa “Meseşul”, competiţie ajunsă  la cea de-a 44-a ediţie. Să spunem că şi în acest an, competiţia s-a desfăşurat în sala de sport a Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Ediţia din acest an a tradiţionalei competiţii de la poalele Meseşului a fost un real succes şi a adunat la start nu mai puţin de 15 cluburi. Este vorba despre CSM Zalău, CSM Baia Mare, CSS Baia Mare, CSM Cluj-Napoca, Crişul Oradea, Universitatea Cluj-Napoca, CS Ring Box Târgu Mureş, CS Prodchim Gheorgheni, CS Torpedo Zărneşti, Altrom Slatina, CSM Piteşti, CSS Hunedoara, CSS Sighet, CS Rovinari şi Dacia Orăştie.

Vineri după masă a debutat prima gală din cadrul competiţiei destinate categoriilor de vârstă cadeţi, juniori şi tineret, iar zălăuanii au fost favoriţi la locurile 1 având în vedere că evoluau “pe teren propriu”. De menţionat este faptul că la această ediţie au fost prezenţi peste 50 de sportivi, care s-au luptat pentru primul loc, la categoriile lor de vârstă şi greutate. Să spunem că această competiţie s-a întins pe durata a două zile, vineri şi sâmbătă, în fiecare zi disputându-se aproximativ 14-15 meciuri, fiind un adevărat festival al boxului.

Precum era de aşteptat, sportivii de la CSM Zalău au dominat competiţia şi în final nu mai puţin de 10 sportivi au urcat pe prima poziţie a podiumului, este vorba de  Aciu Armand, Vlad Mocan, Paul Muste şi Raul Şandor la cadeţi, Marinel Zaharie, Bogdan Mierloi şi Denis Stoica la juniori, Cătălin Popa, Adrian Turca şi Darius Forai la tineret.

De asemenea, cadetul Adrian Silaghi a obţinut locul secund, poziţie pe care a urcat şi George Sabău, la categoria de vârstă juniori. Meciurile au fost arbitrate de Mircea Hărăstăşan, Zsolt Levente, Dan Sabău, Laurenţiu Lăpuşte şi Sorin Flonta, însă la  cele două gale a fost şi Silviu Mureşan, directorul de la CSM Zalău, dar şi preşedintele colegiului central al arbitrilor din cadrul Federaţiei, iar Dănuţ Ghiurco a fost supervizor.

“Au fost două gale reuşite, cu meciuri bune, 14-15 meciuri în fiecare zi. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute, dar au mai fost şi sportivi care nu au avut adversari, mai ales fetele. Fiecare îşi aduce în competiţie mai mult cel îl interesează pe el. Totuşi, a fost o întrecere reuşită şi nu a fost numai una de pregătire şi verificare, ci şi pentru a păstra legătura şi relaţiile cu celelalte cluburi. Chiar şi din Slatina am avut patru sportivi, în condiţiile în care în această perioadă, lângă Tăşnad au avut o altă competiţie. A fost o prezenţă foarte bună şi toate au decurs bine”, ne-a spus maestrul Ioan Dragoş.

Mai multe detalii despre competiţi găsiţi în ziarul Sportul Sălăjean din 13 decembrie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX