Connect with us

ARTE MARTIALE

Un multiplu campion mondial, oaspete de gală la un stagiu de karate de la Zalău. GALERIE FOTO şi VIDEO


Cornel Muşat – antrenorul lotului naţional de seniori al României şi cel mai titrat sportiv din România la proba de kumite, a fost prezent la finalul săptămânii în oraşul de la poalele Meseşului, onorând invitaţia primită de la sensei Călin Marincaş pentru un stagiu organizat de CS Seiko Zalău


Karate, un sport care creşte pe zi ce trece. Tot mai mulţi copii sunt atraşi de acest sport care îmbină perfect utilul cu plăcutul. La finalul săptămânii trecute, la Zalău a avut loc un regal de karate, iar oraşul nostru a fost gazda unui oaspete de onoare.

Totul a pornit de la ideea lui Călin Marincaş de  a-l invita la un schimb de experienţe pe Cornel Muşat, nimeni altul decât antrenorul lotului naţional de seniori al României, dar şi adversarul, în multe rânduri, al lui Călin Marincaş la turneele importante  din ţară. Totuşi, dacă e să privim spre cariera lui Muşat, trebuie să spunem că acesta are în palmares peste 350 de trofee, din care 60 obţinute în competiţii internaţionale. De asemenea, trebuie menţionat că Cornel Muşat a fost desemnat “cel mai titrat sportiv român” de Gazeta Sporturilor în anul 2012, pe vremea aceea, karateka brăilean având 8 titluri mondiale şi 37 europene.

Revenind la evenimentul de sâmbătă, să spunem că Muşat a onorat cu mare plăcere invitaţia primită de la Călin Marincaş şi vineri a ajuns în oraşul de la poalele Meseşului, pentru ca sâmbătă să participe la antrenamentele celor de la CS Seiko Zalău.

Antrenamentele pe care s-au axat Marincaş şi Muşat au fost kumite competiţional şi budo-karate (tehnic nepermise în competiţii pentru autoapărare). În final, această acţiune a fost un real succes, cu atât mai mult cu cât toţi copiii s-au arătat încântaţi de vizita celui mai titrat sportiv român în competiţiile de kumite.

De asemenea, Călin Marincaş se declară mulţumit de această acţiune dar şi de parcursul elevilor săi de la CS Seiko Zalău în acest an. Să spunem că acest stagiu a fost şi ultima acţiune din acest an pentru clubul condus de Călin Marincaş.

“A fost un stagiu plăcut, interesant şi sportivii au fost încântaţi. Cornel este cel mai titrat karateka în competiţiile de kumite din România, dar şi la nivel mondial fiind în top foarte mulţi ani şi m-am luptat cu el de multe ori. Asta m-a ajutat să capăt experienţă în competiţiile care au urmat. Doresc să spun că aceasta a fost ultima acţiune din acest an şi mă declar mulţumit de cum a decurs acest an competiţional. A fost un an bun, cu rezultate bune, am crescut ca şi club frumos cu multe rezultate notabile. Felicit pe toţi cei care au pus umărul la obţinerea lor, copiii, părinţii, sponsorii, dar şi familiei mele şi presei sălăjene”, ne-a spus Călin Marincaş.

Sursă foto şi video: Petru POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE